Ziua imnului national, sărbătorită la Tg.Mureș

ziua imnului national sarbatorita la tg mures

Ansamblul Mureșul va găzdui vineri, de la ora 19,00, evenimentul “Imnul Național”. Manifestarea este organizată de Consiliul Județean Mureș, Asociația Culturală “Doruri Mureșene” și Centrul Județetean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș.

Organizatorul evenimentului, Costi Dumitru, crede că fiecare națiune trebuie să-și cunoască și să-și respecte simbolurile:

Imnul național reprezintă, fără îndoială, un simbol al românilor, un semn de unitate, iar noi ne-am propus ca, in fiecare an să reamintim românilor cele 6 imnuri din istoria modernă a României, incepând cu cel din 1964.

În cadrul proiectului vor evolua numeroși artiști, interpeți de muzică populară și dansatori, spune președintele Asociației Culturale „Doruri Mureșene”, Costi Dumitru:

Acest spectacol se va bucura de prezența orchestrei Casei de Cultură “Eugen Nicoară” din Reghin, condusă de maestrul, professor Ioan Conțiu. Vor fi prezenți o serie de artiști cunoscuți din județul Mureș iar capul de afiș va fi Sebastian Stan din Sibiu. În acest spectacol vor fi prezenți și dansatori de la Ansamblul “Spice Mureșene.

Ziua de 29 iulie a fost proclamată prin lege, în anul 1998, Ziua Imnului Naţional al României – „Deşteaptă-te române!”, fiind simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848.

Vlad Todoran

The post Ziua imnului national, sărbătorită la Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ziua imnului national, sărbătorită la Tg.Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.