Învățământ

FOTO: Bun rămas, ciclu primar!

Luni, 10 iunie, la Școala Gimnazială „Romulus Guga” din Târgu-Mureş, cei 24 de elevi absolvenţi ai clasei a IV-a A sub îndrumarea prof. Dogaru Ana au prezentat spectacolul de final de ciclu primar, „Doi prieteni buni, Mihai Eminescu și Ion Creangă.”

Elevii s-au împărțit în două echipe: echipa „Mihai Eminescu” şi echipa „Ion Creangă”. Echipa „Mihai Eminescu” a avut ca motto „Munca unui om se poate plăti, dar caracterul și cultura lui nicicând”, şi a prezentat dramatizarea după „Luceafărul” avându-i în rolurile principale pe Alesia Tentea – povestitorul, Andrei Bândea – Luceafărul, Cătălina a fost interpretată de Huciu Amalia, iar Cătălin de Bereș Daniel. Eleva Pantea Daria a prezentat o scurtă biografie a marelui poet.

Tabăra „Ion Creangă” a avut ca motto „să nu lasi să treacă o zi fără să nu citeşti ceva frumos” a prezentat o scurtă bigrafie a autorului urmată de secvențe din „Amintiri din copilărie”, povești precum „La scăldat”, „La cireșe”, „Caprele Irinucăi”, „Pupăza din tei”. În rolurile principale au fost elevii Mara Hădărean, Voinea Adrian, Andrei Moldovan, Biro Melissa, Șandor Oana, Radu Fleacă.

Spectacolul a continuat cu cântece dedicate profesorilor. Grupul folcloric Guga Star a interpretat câteva cântece din zona Văii Mureșului.

Sub îndrumarea prof. Gabriela Frenț au fost prezentate o serie de dansuri: vals, o suita de pe Mures şi dans modern.

La finalul spectacolului doamna prof. Dogaru Ana a pregătit o surpriză: un colaj de fotografii cu elevii surprinși la diverse activități pe parcursul celor 5 ani.

Doamna prof. Dogaru Ana le mulţumeşte copiilor care i-au fost parteneri în cei 5 ani şi le urează mult succes în gimnaziu!

Sanda HUCIU

 

Post-ul FOTO: Bun rămas, ciclu primar! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO: Bun rămas, ciclu primar!

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button