Învățământ

Roxana Gheorgilaş, premiată de Rotary Reghin pentru media 10 la Evaluarea Națională

Membrii Rotary Reghin: Ovidiu Ilisan, Adela Oleleu și Ioan Vlasa, alături de Roxana Gheorgilaş și părinții acesteia

Printre cei 13 elevi mureșeni cu media 10 la Evaluarea Naţională se numără și Roxana Gheorgilaş de la  Şcoala Gimnazială „Augustin Maior”. Astfel,  membrii Clubului Rotary Reghin au decis să-i ofere o Diplomă de Excelenţă şi un premiu în valoare de o mie de lei. Evenimentul a avut loc joi 27 iunie, în prezența Roxanei  Gheorgilaş și  a părinților acesteia.

„Acest premiu înseamnă pentru mine un impuls, simt că toată munca mea a fost recunoscută. Mă așteptam ca probele de la examen să fie de această valoare, fapt pentru care m-am descurcat bine, iar pe viitor sper să continui tot așa. În ce privește perioada următoare, vreau să continui la un liceu din Reghin, cel mai  probabil „Lucian Blaga”. Nu văd rostul să părăsesc oraşul, sunt licee şi profesori buni şi aici”,  a precizat  Roxana Gheorgilaş.

Ovidiu Ilisan:  „Nu se poate să nu premiezi excelenţa în astfel de cazuri”

Excelența în educație a fost subliniată de către Ovidiu Ilisan, cel care i-a înmânat diploma și premiul în bani Roxanei.

„Una dintre preocupările noastre de bază în  cei şapte ani de când ființăm ca şi Club Rotary a fost excelenţa în educaţie. Ne-am aplecat foarte des asupra acestui aspect, am oferit premii  în bani pentru rezultatele la olimpiadele naţionale, Bursele Rotary pentru elevii de liceu curezultate foarte bune la învăţătură, dar cu o situaţie materială mai grea. În momentul în care am citit în presă despre  rezultatul Roxanei,  unul onorant pentru învăţământul reghinean  şi pentru Şcoala Gimnazială „Augustin Maior”, am zis că nu se poate să nu premiezi excelenţa în astfel de cazuri. Educația este una dintre priorităţile la nivel naţional,  pe lângă sănătate. Atunci când avem de-a face cu copii deosebiţi, care sunt inteligenţi, perseverează şi muncesc atât de mult, nu se poate să nu le oferim un premiu. Sper ca acest premiu în valoare materială să fie cel mai mic din viaţa ei, toate premiile să fie mult mai mari. Îi urăm Roxanei succes la liceu, rezultatele ei să fie la fel de deosebite şi sper să reuşim prin Rotary să o premiem şi cu altă ocazie” a menționat  Ovidiu Ilisan, membru Rotary Club Reghin.

Bucuria părinților

Printre cei mai fericiți au fost părinții Roxanei, mândri de isprava fetiței lor, media maximă la Evaluarea Națională.

„Nici acum nu realizez. Am primit atât de multe felicitări de două zile. Încă simt că visez. Am aşteptam rezultatele cu sufletul la gură. Roxana e un copil deosebit, are toate atuurile pe care le poate avea un copil. E cuminte, sensibilă, învaţă fără a fi împinsă de la spate, nu a avut nevoie de meditaţii. A fost la foarte multe olimpiade în decursul celor patru ani de gimnaziu şi pe lângă toate astea face şi baschet, are turnee” a precizat Aurora Gheorgilaş, mama Roxanei.

 

Post-ul Roxana Gheorgilaş, premiată de Rotary Reghin pentru media 10 la Evaluarea Națională apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Roxana Gheorgilaş, premiată de Rotary Reghin pentru media 10 la Evaluarea Națională

Credit autor: Alin Zaharie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button