CSM: afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis făcute la adresa judecătoarei Dana Gârbovan reprezintă un vădit atac la adresa justiţiei

csm afirmatiile presedintelui klaus iohannis facute la adresa judecatoarei dana garbovan reprezinta un vadit atac la adresa justitiei

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii consideră că afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis făcute la adresa judecătoarei Dana Gârbovan reprezintă un vădit atac la adresa justiţiei.

Judecătorii din CSM subliniază că motivarea prezentată public de către preşedintele României pentru justificarea respingerii propunerii în funcţia de ministru al justiţiei a unui judecător, prin referiri nejustificate şi nedovedite cu privire la independenţa şi probitatea sa profesională, reprezintă o încălcare gravă a independenţei şi prestigiului justiţiei.

Ieri, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că respinge numirea Danei Gârbovan în funcţia de ministru al justiţiei, susţinând că aceasta ar fi, cităm, „total împotriva valorilor democratice în care cred majoritatea românilor”.

În replică, Dana Gârbovan a afirmat că o Românie normală este una în care statul respectă drepturile fiecărui român şi unde justiţia nu este folosită în bătălii politice.

Preşedintele Klaus Iohannis răspunde printr-un comunicat afirmaţiilor Secţiei pentru judecători a CSM

Președintele României nu a justificat respingerea propunerii în funcția de ministru al Justiției a judecătorului Dana Gârbovan, ci a cetățeanului român Dana Gârbovan, care a acceptat propunerea premierului de a ocupa o funcție de ministru într-un guvern politic și care și-a și înaintat demisia din magistratură, arată comunicatul.

Secția pentru judecători a CSM trebuie să explice cum ar fi putut președintele României să numească în funcția de ministru un judecător – continuă comunicatul.

Klaus Iohannis consideră în consecință că opinia Secției pentru judecători a CSM este îngrijorătoare și de natură să vulnerabilizeze prin ea însăși independența și prestigiul justiției și al statutului de judecător, întrucât induce ideea că un judecător poate ocupa o funcție de ministru.

The post CSM: afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis făcute la adresa judecătoarei Dana Gârbovan reprezintă un vădit atac la adresa justiţiei appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: CSM: afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis făcute la adresa judecătoarei Dana Gârbovan reprezintă un vădit atac la adresa justiţiei

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.