ÎCCJ confirmă decizia de incompatibilitate şi conflict de interese emisă de ANI faţă de primarul din Reghin

iccj confirma decizia de incompatibilitate si conflict de interese emisa de ani fata de primarul din reghin

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia de incompatibilitate şi de conflict de interese dată de Agenţia Naţională de Integritate în 23 noiembrie 2015 faţă de primarul municipiului Reghin, Maria Precup.
Instanța Supremă a respins ca nefondat recursul declarat de primarul din Reghin.
Potrivit ANI, în cazul Mariei Precup inspectorii au constatat ‘starea de incompatibilitate, existenţa conflictului de interese de natură administrativă, precum şi indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese’.
În decizia ANI se arată că Maria Precup s-a fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2012 – 10 decembrie 2014, întrucât a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de cenzor al S.C. DACIA S.A., încălcând, astfel, dispoziţiile legale.
Inspectorii ANI au susţinut în raport că, potrivit legii, alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie.
Până la această oră primarul din Reghin, Maria Precup, nu a putut fi contactată de Radio Tg Mureș pentru un punct de vedere .

The post ÎCCJ confirmă decizia de incompatibilitate şi conflict de interese emisă de ANI faţă de primarul din Reghin appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ÎCCJ confirmă decizia de incompatibilitate şi conflict de interese emisă de ANI faţă de primarul din Reghin

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.