Justiție

Simina Tănăsescu a depus jurământul de învestitură în funcţia de judecător al CCR

Simina Tănăsescu a depus, astăzi, jurământul de învestitură în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni. Ea a fost propusă de şeful statului pentru acest post şi îl înlocuieşte pe judecătorul constituţional Petre Lăzăroiu, al cărui mandat de nouă ani a expirat.

Simina Tănăsesc a fost, până anul trecut, consilier prezidenţial, dar a demisionat din funcţie după un scandal în care a fost acuzată că a încercat să facă presiuni asupra lui Petre Lăzăroiu în legătură cu o eventuală revocare a acestuia de la

Curtea Constituţională. La scurt timp după incident, Administraţia Prezidenţială a anunţat că Simina Tănăsescu nu a reprezentat instituţia în acest caz.

La ceremonia de astăzi, Klaus Iohannis i-a urat mult succes Siminei Tănăsescu în funcţia deosebit de importantă pe care o deţine.

The post Simina Tănăsescu a depus jurământul de învestitură în funcţia de judecător al CCR appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Simina Tănăsescu a depus jurământul de învestitură în funcţia de judecător al CCR

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button