Life Style

FOTO. Scopul vizitei surprinzătoare și secrete a Prinţului Charles in Mureș!

Moştenitorul coroanei britanice a stat numai câteva ore…

În secret, Prinţul Charles a ajuns în urmă cu două zile în judeţul Mureş. A venit special pentru a vedea ce se întâmplă cu proiectul „Ambulanţa pentru monumente”, susţinut financiar de Fundaţia pe care o patronează. Moştenitorul coroanei britanice a stat numai câteva ore în România, suficient cât să ajungă cele două biserici care sunt în renovare, dar şi în Saschiz, unul dintre satele sale preferate. A plecat înapoi acasă şi cu un dar special.

Îndrăgostit de Transilvania şi cunoscut pentru vizitele sale aici, Prinţul Charles a ales de data aceasta să renunţe la protocol şi să vină neanunţat. Principalul său scop: monitorizarea proiectului „Ambulanţa pentru monumente”, finanţat de fundaţia sa.

Eugen Vaida, coordonatorul proiectului „Ambulanţa pentru Monumente”: Alteţa Sa Regală a crezut încă de la început în acest proiect, pe care îl spijină financiar într-o măsură consistentă.

Prima vizita a fost într-un loc de suflet pentru moştenitorul coroanei birtanice. La Saschiz. Aici a primit o lingură de lemn pe care era sculptat „Soarele rotitor” simbol al credinţei, din inima Transilvaniei. A ajuns apoi la cele două biserici din zonă, care sunt în renovare: biserica ordotoxă din lemn de la Cuştelnic şi biserica evanghelică din comuna Bălăuşeri.

Eugen Vaida, coordonatorul proiectului „Ambulanţa pentru Monumente”: L-am invitat să vină pentru că e o bisericuţă mai specială, are o pictură destul de valoroasă şi o inscripţie care datează de câteva secole, o pictură pe care, din păcate, a plouat.

În vizita sa, Prinţul Charles a făcut cunoştinţă şi cu cei 60 de voluntari şi experţi implicaţi în „Ambulanţa pentru Monumente”. Un proiect la care moştenitorul Coroanei britanice este principalul susţinător şi pe care, timp de mai mulţi ani, l-a finanţat. 20 de biserici şi monumente de la noi au fost readuse la viaţă în ultimii trei ani prin aceste demersuri.

Sursa: observator.tv /  Foto: captura video


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO. Scopul vizitei surprinzătoare și secrete a Prinţului Charles in Mureș!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button