Politică

Ambasadorul României la Budapesta, convocat la Ministerul Afacerilor Externe

În urma evenimentelor care au avut loc ieri la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului ambasadorul României la Budapesta a fost convocat astăzi la Ministerul ungar de Externe, a anunţat asrară, pe pagina de socializare Facebook, secretarul de stat responsabil pentru imaginea internaţională a Ungarieri, Tamás Menczer.
Vă reamintim că Ieri, de Ziua Eroilor, mai mulți membri ai unor organizații românești au rupt poarta cimitirului pentru a pătrunde în interior, după ce peste o sută maghiari formaseră un lanț în jurul acestuia. Românii s-au imbrâncit cu jandarmii si au dat cu steagurile în maghiari. Cimitirul de la Valea Uzului este disputat de Bacău și Harghita.
Guvernul ungar a trimis o notă de protest Guvernului român în legătură cu evenimentele petrecute, a informat Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta. Ministrul ungar de externe este cel care l-a contactat telefonic pe omologul său român. El i-a cerut ca partea română să nu dea curs „provocărilor” și să ia toate măsurile pentru evitarea violențelor. Comunicatul părții ungare spune că ministrul Teodor Meleșcanu a dat asigurări că toate acestea vor fi respectate.

The post Ambasadorul României la Budapesta, convocat la Ministerul Afacerilor Externe appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ambasadorul României la Budapesta, convocat la Ministerul Afacerilor Externe

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button