Politică

Aproape 19 milioane de alegători sunt aşteptaţi astăzi la vot

Votul pentru alegerile europarlamentare şi la referendumul naţional este în plină desfăşurare. Secţiile de vot s-au deschis de 2 ore şi se vor închide la ora 21:00.
Aproape 19 milioane de alegători sunt aşteptaţi, astăzi, la vot pentru a-i desemna pe cei 33 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European, dar şi pentru a-şi exprima opinia la referendumul naţional consultativ convocat de preşedintele Klaus Iohannis.

Alegătorii votează în aceleaşi secţii, în acelaşi interval de timp, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea „votat” pe buletine de vot separate, unul pentru alegerile europarlamentare şi câte unul pentru fiecare întrebare a referendumului. În secţia de votare sunt instalate trei urne de vot, câte una pentru fiecare buletin.

Alegătorul poate să voteze pentru un singur tip de scrutin sau pentru amândouă. El prezintă operatorului de calculator din secţia de vot actul de identitate şi precizează pentru ce tip de scrutin doreşte să voteze.
Iar prezenţa la vot va fi consemnată pe liste electorale separate pentru cele două tipuri de scrutin.

Persoanele aflate în altă localitate în ziua votării pot să îşi exprime opţiunea electorală la orice secţie, fiind înscrise pe listele suplimentare. În străinătate s-au deschis 441 de secţii de votare.

The post Aproape 19 milioane de alegători sunt aşteptaţi astăzi la vot appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Aproape 19 milioane de alegători sunt aşteptaţi astăzi la vot

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button