Politică

Comisia Europeană a elaborat un raport cu recomandări pentru România

România trebuie să ia măsuri pentru corectarea abaterii semnificative de la obiectivul bugetar pe termen mediu, să consolideze colectarea impozitelor și să stabilească un salariu minim pe baza unor criterii obiective. Sunt câteva din recomandările de țară făcute astăzi de Comisia Europeană pentru acest an.

Se recomandă , de asemenea, îmbunătățirea accesului la asistență medicală și a incluziunii educației, în special pentru categoriile defavorizate.

Este pentru al doilea an la rând când România se află într-o procedură de abatere semnificativă. De aceea este important să se reducă în mod substanţial deficitul bugetar. Executivul comunitar recomandă de asemenea aplicarea integrală a cadrului fiscal şi consolidarea colectării impozitelor.

În raportul pentru România se mai arată că trebuie asigurată durabilitatea sistemului public de pensii şi a viabilităţii pe termen lung a fondurilor din al doilea pilon. Totodată se atrage atenţia că trebuie îmbunătăţite calitatea şi incluziunea educaţiei, în special pentru romi şi alte categorii defavorizate, în condiţiile în care fondurile alocate acestui domeniu sunt printre cele mai scăzute din Uniunea Europeană. Raportul mai arată că, în ciuda îmbunătăţirilor recente, ratele sărăciei şi inegalităţii veniturilor rămân ridicate, iar disparităţile regionale se accentuează: un român din trei continuă să fie expus riscului de sărăcie şi excluziune socială.

Şi sistemul de sănătate se confruntă cu provocări, între acestea: finanţarea redusă, utilizarea insuficientă a resurselor şi lipsa de reforme.

În domeniul justiţiei Comisia Europeană se declară îngrijorată de modificările din sistemul judiciar şi, susţine executivul comunitar, măsurile care vizează modificarea codurilor penale ar avea un impact negativ asupra eficacităţii anchetelor şi proceselor penale.

The post Comisia Europeană a elaborat un raport cu recomandări pentru România appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Comisia Europeană a elaborat un raport cu recomandări pentru România

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button