Politică

Cristian Chirteș, PNL, despre ieșirea din zona metropolitană: „Problema era simplă, trebuia să se așeze la masă, să găsească soluții”

Senatorul Cristian Chirteș, președintele Partidului Național Liberal Mureș s-a exprimat vineri, 28 iunie, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul PNL cu privire la intenția executivului Primăriei Târgu Mureș în ceea ce privește ieșirea municipiului Târgu Mureș din zona metropolitană.

„Vedem cum a funcționat până la urmă această zonă metropolitană, ori din păcate se pare că faptul că două entități, Consiliul Local și Consiliul Județean nu se înțeleg sau se află în continuare în campanie electorală duc la adoptarea acestor hotărâri”, a declarat acesta.

Președintele PNL Mureș crede că totul se putea soluționa foarte ușor. „Problema era simplă, trebuia să se așeze la masă, să găsească soluții și să ia măsuri după modelul, nu să inventeze ei modele noi, altor zone metropolitane care funcționează. Să nu uităm că din 2021, pe zona metropolitană se pot accesa fonduri europene, ori aici trebuia eventual să lucreze executivul primăriei în a solicita Consiliul Județean și celelalte consilii locale o dezbatere serioasă cu privire la zona metropolitană. Un exemplu simplu: zona metropolitană Brașov a luat ca asistență Banca Mondială pentru întocmirea acestui plan de dezvoltare metropolitană. De ce Mureșul nu a putut să facă acest lucru? Din cauza unor orgolii și a unui joc de ping-pong între așa-zișii lideri ai comunităților”, a concluzionat Cristian Chirteș.

Post-ul Cristian Chirteș, PNL, despre ieșirea din zona metropolitană: „Problema era simplă, trebuia să se așeze la masă, să găsească soluții” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cristian Chirteș, PNL, despre ieșirea din zona metropolitană: „Problema era simplă, trebuia să se așeze la masă, să găsească soluții”

Credit autor: Elena.Polearus.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button