Politică

Cristian Chirteș, președinte PNL Mureș, candidat la conducerea Consiliului Județean Mureș

Președintele Partidului Național Liber Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a convocat joi, 18 iulie, o conferință de presă pentru a discuta atât problemele de la nivelul Guvernului și cum afectează ele UAT-urile din România, dar și intenția sa de a candida la președinția Consiliului Județean Mureș.

„Foarte multe primării, foarte multe unități administrativ-teritoriale din păcate nu pot să închidă astăzi cu banii pe care îi au nici măcar trimestrul III. Iată cum sunt în pericol și foarte multe administrații locale, nu se mai plătesc bursele școlare, nu se mai plătesc pe acel program de școală după școală, și la foarte multe primării funcționarii nu-și mai iau acele tichete de vacanță. Deci iată promisiuni pe hârtie ale guvernului Dăncilă astăzi rămân neonorate. Probabil este și o răzbunare a acestui guvern pentru ce s-a întâmplat în 26 mai, atât o răzbunare pe administrațiile locale, dar mai ales ceea ce vrea să facă Teodorovici cu Dăncilă cu tinerii din România, să scoată acea gratuitate pe mijloacele de transport, pe tren a studenților, de asemenea o reducere a tuturor burselor de la nivelul universităților”, a spus Cristian Chirteș.

Conform senatorului, la primăriile locale nu sunt bani nici pentru trimestrul III, să nu mai vorbit de al IV-lea.

„Sunt foarte puține primării care au bani, nu sunt puține cele care nu au. V-aș putea enumera de la noi primăriile din Bahnea, Șincai, Zau de Câmpie, care au probleme cu asigurarea cheltuielilor până la sfârșitul anului. Iată, vorbeam cu colegul meu Csenge Ionuț, care este și consilier municipial la Reghin unde au fost nevoiți să anuleze Zilele Reghinene, au fost nevoiți să întrerupă orice participare la tot felul de spectacole, festivaluri, a crescut contrbuția la un proiect european. Sunt lucruri reale care se simt”, a spus senatarul. „Li s-a promis primăriilor că 100% din impozitele pe venit, cel puțin pe primul trimestru, îl vom primi în luna mai. A trecut luna mai, a trecut luna iunie, așteptăm în iulie. Primăriile nu mai au astăzi efectiv bani până la urmă să își achite facturile curente la școli. Să nu uităm că se deschis școlile, că vine iarna”, a adăugat acesta.

Tot în cadrul conferinței, senatorul a ținut să precizeze noua sa candidatură.

„Astăzi mi-am depus intenția de candidatură pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș și de asemenea va fi de bun augur și un bun exemplu pentru viitor ca cât mai mulți colegi de-ai mei din PNL să își depună aceste candidaturi. Sunt primul candidat, probabil nu voi fi singurul care își va depune intenția de a candida la această funcție, totul va fi transparent. În viitor vă voi anunța și ceilalți doritori care vor participa la competiția internă”, a spus Cristian Chirteș.

În ceea ce privește colaborarea cu alte partide politice, totul este stabilit. „Singurul adversar politic declarat, atât la nivel național, cât și la nivelul județului Mureș este Partidul Social Democrat. Noi vom fi în opoziție cu PSD și de aici încolo vom avea discuții chiar și cu UDMR, cu orice formațiune politică care dorește până la urmă să sprijine un candidat al PNL”, a concluzionat președintele PNL Mureș.

Post-ul Cristian Chirteș, președinte PNL Mureș, candidat la conducerea Consiliului Județean Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cristian Chirteș, președinte PNL Mureș, candidat la conducerea Consiliului Județean Mureș

Credit autor: Elena.Polearus.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button