Rezultate finale în Harghita: UDMR câştigătoare a alegerilor europarlamentare

rezultate finale in harghita udmr castigatoare a alegerilor europarlamentare

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a câştigat alegerile europarlamentare din Harghita, arată rezultatele finale puse la dispoziţie de Biroul Electoral Judeţean, iar la referendum aproape 80 la sută dintre cei care şi-au exprimat opţiunea au votat cu DA.

Potrivit informaţiilor furnizate de preşedintele BEJ Harghita, Sonia Vâga, la alegerile europarlamentare s-au prezentat la urne 127.533 dintre cei 268.406 alegători înscrişi pe liste, cele mai multe voturi primind UDMR, care a fost preferată de 103.365 dintre electori, ceea înseamnă 81%.

La mare distanţă de primul loc se situează lista PNL, care a fost votată de 5.849 de persoane, urmată de Alianţa 2020 USR-PLUS, cu 5.006 voturi şi de PSD, cu 4.447 de voturi primite.
1.570 dintre harghiteni au votat cu lista Pro România, 1.140 cu candidaţii PMP şi 722 cu cei ai ALDE. Ceilalţi competitori înscrişi în cursa electorală au obţinut voturi mult mai puţine.

În ceea ce priveşte referendumul naţional pentru Justiţie, circa 78 % dintre cei care şi-au exprimat opţiunea au votat cu DA, la ambele întrebări.

The post Rezultate finale în Harghita: UDMR câştigătoare a alegerilor europarlamentare appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Rezultate finale în Harghita: UDMR câştigătoare a alegerilor europarlamentare

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.