Politică

UDMR nu sprijină niciun guvern minoritar, actual sau al opoziției

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat azi, la şedinţa CRU de la Tîrgu-Mureş, că dacă va fi o moţiune de cenzură la adresa Guvernului, cu siguranţă o va vota.

Liderul unional a explicat că premierul Dăncilă va trebui să ceară Parlmentului un vot de încredere pentru guvern, iar dacă nu îl va primi, ar trebui să demisioneze.

Kelemen Hunor remarcă faptul că opoziția nu se grăbește să lanseze o moțiune de cenzură, pentru că nu are propuneri pentru un nou guvern și nici pentru prim ministru:

Doamna prim ministru trebuie să vină în Parlament să ceară un vot de încredere, fiindcă s-a schimbat structura politică a Guvernului. Dacă nu va avea majoritate, respectiv 233 de voturi, înseamnă că nu trece această restructurare și ar trebui să-și dea demisia. Nu știu dacă o va face, dacă nu, atunci urmează, probabil, o moțiune de cenzură, și pentru prima data de 3 ani de zile, există voturi suficiente să treacă. De aceea, cei care inițiază moțiunea sunt într-o încurcătură destul de mare, pentru că trebuie să spună cine va fi primul ministru, ce majoritate vor avea și ce program de guvernare.

Mai devreme sau mai târziu Guvernul actual va cădea, este convins președintele UDMR, Kelemen Hunor.

El crede că politicienii încearcă tărăgănarea căderii actualului Guvern până undeva în luna octombrie, astfel încât să nu se poată organiza alegeri anticipate decât după prezidențiale.

Valeriu Russu

The post UDMR nu sprijină niciun guvern minoritar, actual sau al opoziției appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UDMR nu sprijină niciun guvern minoritar, actual sau al opoziției

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button