Vass Levente nu mai este președintele UDMR Tg. Mureș

vass levente nu mai este presedintele udmr tg mures

Decizia a fost luată astăzi de Consiliului Teritorial Permanent al UDMR, întrunit la Tg. Mureș, ca atare președintele UDMR Tîrgu Mureș, Vass Levente a fost demis.
Vass a devenit astfel membru al organizației județene a Uniunii iar funcția de lider al organizației Tg. Mureș a fost preluată de președintele actual al UDMR Mureș, Péter Ferenc:

Astăzi am avut ședința Consiliului Permanent Teritorial, iar după discuțiile avute între președintele organizației, deputatul Vass Levente și organizația județeană, am luat o decizie împreună o decizie. Astfel, conducerea organizații municipale Tg. Mureș să fie subordonată direct organizației județene și Biroului Executiv. Deci în continuare Vass Levente va face parte din Biroul Executiv, dar va fi direct subordonat organizației județene.

Fostul președinte UDMR Tg. Mureș, Vass Levente, a subliniat că în ultimii trei ani organizația municipală a luptat pentru târgumureșeni și a dat un exemplu de coabitare cu un primar care nu este maghiar.

Acesta speră ca din 2020 Tg. Mureșul să aibă un primar UDMR:

În ultimii trei ani, nu am dus o luptă împotriva funcției de primar, am dus o luptă pentru târgumureșeni. Am avut realizări și am dat un exemplu despre cum trebuie să fie o comunitate maghiară cu primarul de cealaltă etnie. Eu cred că e un exemplu bun, dat de organizația UDMR Tg. Mureș, și sper în continuare că o să reușim să transmitem acest mesaj și comunității maghiare și comunității române, și din 2020, cu acest exemplu bun, împreună cu organizația județeană a UDMR Mureș, să putem să alegem un primar UDMR.

Peter Ferenc îi reproșa lui Vass Levente faptul că nu a trecut în opoziție iar consilierii locali UDMR au continuat să coabiteze cu cei ai puterii și cu primarul Dorin Florea.
În replică, Vass declara că interesul oricărui ales ar trebui să fie dezvoltarea orașului și bunăstarea oricărui cetățean, indiferent cărei etnii aparține.

Valeriu Russu

The post Vass Levente nu mai este președintele UDMR Tg. Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Vass Levente nu mai este președintele UDMR Tg. Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.