Sănătate

APAH-RO aşteaptă reluarea cât mai rapidă a programului cu interferon free

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România a făcut apel, în numeroase rânduri, la grăbirea formalităţilor pentru reluarea cât mai rapidă a programului fără interferon pentru pacienţii diagnosticaţi cu hepatita C.

Faptul că există o pauză între cele două contracte cost-volum-rezultat, aferente programului, a devenit oficial odată cu finalizarea, la 31 august 2019, a vechiului contract.

La ora actuală, precizează reprezentanții asociației, autorităţile se află în perioada de soluţionare a contestaţiilor primite din partea companiilor şi abia apoi se va da startul oficial al negocierilor.

Asociația face precizarea că toţi pacienţii care au intrat în program până la 31 august îşi vor urma tratamentul fără impedimente, problema apare pentru persoanele nou diagnosticate, care după această dată, vor trebui să aştepte încheierea noului contract cost-volum-rezultat.

The post APAH-RO aşteaptă reluarea cât mai rapidă a programului cu interferon free appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: APAH-RO aşteaptă reluarea cât mai rapidă a programului cu interferon free

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button