Sănătate

Atac cibernetic asupra unui spital

Asociaţia Specialiştilor în Confidenţialitate şi Protecţia Datelor (ASCPD), care a avertizat încă de la începutul anului că peste 70% dintre instituţiile în domeniul sanitar din România nu au un plan de reacţie la incidentele de securitate, după cum a reieşit dintr-un sondaj de opinie, a anunţat, recent, că a primit o solicitare de a sprijini un spital care a fost afectat de atacurile cu aplicaţii maliţioase de tip ransomware din ultimele zile, informează www.agerpres.ro.


“Asociaţia noastră a primit o solicitare de a sprijini un spital care a fost afectat de atacurile din ultimele zile şi a oferit consultanţă gratuită responsabilului cu protecţia datelor pentru a gestiona cât mai eficient acest incident de securitate. Noi am semnalat încă de la începutul anului că rezultatele sondajului “GDPR in HEALTH Romania”, realizat în decembrie 2018, sunt îngrijorătoare, 37,44% din instituţiile sanitare cuprinse în analiză s-au confruntat cu incidente de securitate şi cu toate acestea 73,85% din total nu au implementat un plan de reacţie la incidentele de securitate. De asemenea, sondajul a scos în evidenţă că 70,26% încă folosesc adrese de email @yahoo.com şi @gmail.com în interes profesional în interiorul reţelei, expunând astfel organizaţie unor riscuri care pot fi evitate. Din sondaj a mai reieşit că 11,28% nu au implementat sisteme tehnice de protecţie antivirus, cel mai des invocând lipsa fondurilor”, a declarat, pentru Agerpres, Marius Dumitrescu, preşedintele ASCPD.

(Redacţia)

Post-ul Atac cibernetic asupra unui spital apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Atac cibernetic asupra unui spital

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button