Sănătate

Deficit de personal la Spitalul de Urgență din Tg. Mureș

Cea mai acută lipsă de personal se regăsește la cei cu studii superioare și la personalul TESA.

Există și deficit de medici, însă luna viitoare vor fi organizate concursuri pentru toate categoriile de personal, anunță conducerea unității.

Anul acesta au mai fost făcute angajări, însă doar pe perioade determinate, din cauză că nu exista buget, a precizat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, dr. Claudiu Puiac:

Din totalul normativului pe statul de funcții, 82% din posturi sunt ocupate, pentru medici sunt ocupate, pentru alt personal sanitar cu studii superioare – 80%, la asistentele medicale – 91%, registratorii medicali – 90%, infirmierele în proporție de 80%, îngrijitoare și brancardieri – 90%, iar restul personalului tessa undeva la 85%. Luna viitoare vom organiza concursuri pentru a completa acest deficit de personal dar care, după cum observați, nu este un deficit major. La medici, cel mai mare deficit este pe neonatologie, ATI și pe competența de cardiologie intervențională.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș este cea mai mare unitate medicală din județul Mureș, cu 1.200 de paturi și 3.925 de angajați.

În primul semestru al acestui an, 20.000 de pacienți au fost internați aici, dintre care 14.000 cu spitalizare de zi și 52.000 consultați în ambulatoriu.

Cristina Bulbescu

The post Deficit de personal la Spitalul de Urgență din Tg. Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Deficit de personal la Spitalul de Urgență din Tg. Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button