Sănătate

Grup de suport pentru bolnavii oncologici, la Tg. Mureș

Inițiativa este una nouă, cel puțin la nivelul Centrului Medical Târgu-Mureș, și aparține Asociației ”Îmbrățișează-mă” din Târgu-Mureș.
Întâlnirile au loc săptămânal, fiind invitați să participe toți pacienții cu cancer care au nevoie de suport emoțional, de psihoterapie. Aceștia pot obține și informații despre onconutriție, spune vicepreședintele Asociației ”Îmbrățișează-mă”, Anamaria Hambețiu:

În fiecare joi, la sediul Asociației Îmbrățișează-mă, din Târgu-Mureș de pe strada Cornel Ciugudeanu nr 2, porțile noastre sunt deschise. Suntem acolo, așa îi și spunem: grup de suport și de sprijin unde oamenii pot veni, pot discuta cu noi, pot asculta poveștile noastre, Dacă ei la rândul lor încă nu le pot exprima. Este foarte greu să vii și să-ți deschizi sufletul când tu însuți ești în această situație. Acolo pot afla informații, pot afla că oricât de grele ar fi încercările, ele pot fi depășite cu susținere, cu încredere…

Reprezentanții Grupului de suport din Târgu-Mureș spun că, deși numărul afecțiunilor oncologice e mai mare față de deceniile trecute, pacienții trebuie să fie încrezători deoarece terapiile disponibile acum pe piață dau mai multe șanse de vindecare, creșterea calității vieții și prelungirea vieții.
Eficiența tratamentelor depinde însă și de abordare, prin urmare boala trebuie acceptată și ”îmbrățișată” pentru a putea fi curată.

Cristina Bulbescu

The post Grup de suport pentru bolnavii oncologici, la Tg. Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Grup de suport pentru bolnavii oncologici, la Tg. Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button