Sănătate

Premieră în acreditarea spitalelor

Autoritatea Naţională de Management a Calităţii în Sănătate pune în dezbatere publică un proiect de ordin prin care spitalele sunt obligate să afişeze la intrare, vizibil, informaţii despre categoria de acreditare primită.

Astfel, oamenii vor şti dacă unităţile medicale sunt acreditate sau în proces de evaluare pentru acreditare.

Proiectul de ordin aflat în dezbatere publică prevede ca spitalele din România care au fost evaluate și au fost încadrate în categorii de acreditare sunt obligate să informeze pacienții cu privire la categoria de acreditare primită de la Autoritatea Națională de Management a Calității în Sănătate. Însemnul acreditat trebuie afișat de către unitățile sanitare acreditate în al doilea ciclu de acreditare, în timp ce însemnul în proces de acreditare trebuie afișat de următoarele categorii de spitale: unitățile sanitare înscrise în procesul de acreditare în al doilea ciclu de acreditare care nu au primit viza de evaluare, unități sanitare care au primit viza de evaluare, dar nu le-a fost emis raportul de acreditare și unitățile sanitare pentru care procesul de acreditare a fost prelungit.

În cazul spitalelor care nu afișează unul dintre aceste însemne nu există dovezi în evidența autorității că se preocupă de asigurarea calității serviciilor medicale şi a siguranței pacientului. Plasarea simbolurilor se va face la loc vizibil pe suport adecvat la înălțimea cuprinsă între 150 cm și 200 de cm pentru a fi în raza vizuală a pacienților

The post Premieră în acreditarea spitalelor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Premieră în acreditarea spitalelor

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button