Sănătate

Reghinenii sunt așteptați mâine să doneze sânge

O echipă a Centrului de Transfuzii Sanguine din Târgu-Mureș se va afla la Sala de Sport a Gimnaziului ”Augustin Maior” din Reghin unde vor recolta sânge în cadrul unei campanii pentru suplimentarea stocului necesar la nivelul clinicilor din Târgu-Mureș.
De la începutul anului, câteva sute de locuitori din zona Reghinului și a Văii Gurghiului au participat prin intermediul Centrului Mobil de Donare de Sânge la astfel de acțiuni.

Este vorba de un parteneriat făcut cu Patriarhia Română, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș purtătorul de cuvânt al Centrului de Transfuzii Sanguine din Târgu-Mureș, Marinela Lazăr:

La Reghin vom fi între orele 8 și 13 și îi așteptăm pe toți reghinenii care vor să doneze. Noi venim în întâmpinarea lor cu această activitate. Începând din luna ianuarie am avut mai multe campanii derulate în baza unei colaborări cu Patriarhia Română și în fiecare lună am avut câte un eveniment undeva. Am avut la Reghin, la Ibănești, la Gurghiu… Au fost foarte mulți care au donat, în jur de 100 de persoane la fiecare deplasare.

O nouă acțiune de donare de sânge cu Centrul Mobil va avea loc la începutul lunii viitoare, la Târnăveni, la invitația Protopopiatului din localitate.

Cristina Bulbescu

The post Reghinenii sunt așteptați mâine să doneze sânge appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Reghinenii sunt așteptați mâine să doneze sânge

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button