Sănătate

Salvaţi Copiii România, donaţii importante pentru Maternitatea Sighișoara

Dotarea precară a secțiilor de terapie intensivă neonatală, acolo unde aparatura medicală nu lipsește cu desăvârșire, pune maternitățile în situații dificile. Se pierde timp prețios pentru salvarea vieților nou-născuților în căutarea unui loc liber în maternități superior dotate, care să asigure supraviețuirea unui prematur. Este cazul Compartimentului de Neonatologie a Spitalului Municipal Sighișoara, unde Salvați Copiii va duce aparatură medicală vitală, o masă radiantă și un compresor de aer în valoare totală de 18.200 de euro.

Donaţii esenţiale pentru supravieţuirea prematurilor

În 2018, medicii de la Sighișoara au fost nevoiți să transfere la Secția de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean Târgu-Mureș 17 nou-născuți, dintre care 13 prematuri, pentru a li se asigura supraviețuirea.

În prima parte a acestui an, la Spitalul din Sighișoara au venit pe lume 191 de copii, dintre care cinci prematuri.

”O masă radiantă modernă, dotată cu modul de resuscitare modern și facilități de evaluare a măsurilor de reanimare este esențială pentru ca recomandările actuale de reanimare să poată fi aplicate corect și cu succes. Asigurarea căldurii pe parcursul reanimării și posibilitatea de a doza și monitoriza presiunile de ventilație și concentrația de oxigen folosite sunt foarte importante pentru toate categoriile de nou-născuți, dar mai ales pentru cei cu risc crescut, prematurii”, a declarat dr. Stela Popa, şef Secție Neonatologie Spitalul Municipal Sighișoara.

Program complex de combatere a mortalităţii infantile

Dotarea de la Sighișoara este parte a programului complex de combatere a mortalității infantile. În ultimii opt ani, Salvați Copiii România a investit aproximativ 5 milioane de euro în dotarea a 96 de maternități și secții de nou-născuți din toate județele țării, cu peste 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 72.000 de copii.

”Monitorizând situația din țară și după o consultare cu medicii, Salvați Copiii a decis să pună în aplicare un plan de măsuri urgente și să accelereze dotarea secțiilor de terapie intensivă neonatală. Este o responsabilitate pe care o împărtășim cu partenerii și susținătorii noștri, care au înțeles că situația este cu adevărat urgentă. Mizăm pe răspunsul acestora, ori de câte ori medicii ne cheamă în ajutor”, a explicat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Sprijin din partea Fox România

Donația de la Sighișoara a fost posibilă cu ajutorul Fox România, care și-a asumat, astfel, o politică de responsabilitate socială.

”Alăturându-se inițiativelor promovate de Salvați Copiii din 2018, Fox a donat deja un incubator către Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din București și un ecograf către Spitalul de Urgență din Călărași. Toate echipamentele donate până acum sunt complexe, de ultimă generație, cu rol vital în salvarea nou-născuților prematur și reflectă grija noastră pentru a da o șansă în plus celor aflați la început de drum în viață. Nu ne vom opri aici!”, a asigurat Sorin Ichim, director de marketing Fox România.

Viața prematurilor depinde de investiția în maternități: 3,5% din impozitul pe venit

Salvați Copiii România a identificat, de-a lungul celor opt ani de campanie pentru reducerea mortalității infantile, mecanisme de finanțare care să acopere componenta de intervenție, pentru că salvarea vieților copiilor născuți prematur este o urgență.

Până pe 31 iulie, fiecare contribuabil poate depune Formularul 230 sau Declarația Unică, precompletate cu datele de identificare ale organizației la administrația financiară de care aparține cu domiciliul. Totodată, companiile care plătesc impozit pe profit pot sponsoriza cu maxim 20% din impozitul pe profit datorat anual, dar nu mai mult de 0,5% din cifra de afaceri, iar microîntreprinderile cu maxim 20% din impozitul pe venit datorat trimestrial.

„Este foarte important să ne implicăm în redirecționarea impozitului pe venit pentru că fiecare gest contează și numai împreună putem contribui la salvarea micuților prematuri. Sunt extrem de recunoscătoare Organizației Salvați Copiii România, pentru că m-a învățat să ajut, să mă implic în cauza copiilor născuți prematur”, a precizat Amalia Năstase, Ambasador al Campaniei de Reducere a Mortalității Infantile Salvați Copiii.

Formularele se pot descărca de la www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza, iar mai multe informații despre posibilitatea companiilor de a sponsoriza programul se pot afla la adresa de e-mail mara.niculescu@salvaticopiii.ro.

(Redacţia)

 

Post-ul Salvaţi Copiii România, donaţii importante pentru Maternitatea Sighișoara apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Salvaţi Copiii România, donaţii importante pentru Maternitatea Sighișoara

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button