Social

15 baloane prezente la Parada baloanelor de la Câmpu Cetății

Organizatorii celei de-a XIV-a ediţii a Paradei Baloanelor cu Aer Cald, care se desfăşoară până duminică la Câmpu Cetăţii, jud.Mureș, estimează că la finalul celei de-a trei a zi a festivalului numărul vizitatorilor va depăşi 20.000.

La această ediţie participă 15 baloane din Rusia, Moldova, Cehia, Ungaria şi România. Până acum, din cele şase curse planificate au fost efectuate cinci, iar ultimul zbor va fi duminică după amiază.

În fiecare an organizatorii încerarcă să creeze şi alte evenimente de atracție pentru public, iar anul aceta are loc o expoziţie de maşini oldtimer.

Reprezentantul Old Timer Club Tg.Mureș, Fulop Imre:


În ceea ce privește zborul cu balonul, aceasta este o pasiune costisitoare, întrucât un balon cu aer cald costă până la 20.000 de euro. Cei care au dorit să zboare cu balonul cu aer cald s-au înscris din timp pe listele speciale deschise de organizatori, preţului unui zbor fiind de 480 de lei.

Piloţii susţin că în fiecare dimineaţă baloanele zboară de pe platoul din Câmpu Cetăţii către ieşirea din vale, către Eremitu, iar seara se poate decola şi se poate zbura către deal, în direcţia opusă, însă cu aproximativ o jumătate de oră înainte de apusul soarelui, curentul se întoarce iarăşi către vale şi se poate veni chiar la locul de unde s-a decolat.

The post 15 baloane prezente la Parada baloanelor de la Câmpu Cetății appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 15 baloane prezente la Parada baloanelor de la Câmpu Cetății

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button