Social

300 de absolvenți din județul Mureș au cerut indemnizație de șomaj

Absolvenţii pot beneficia de indemnizaţie de şomaj cu condiţia să se prezinte la AJOFM în termen de 60 de zile de la data absolvirii, în vederea înregistrării în baza de date ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă.

Ei primesc ajutor timp de 6 luni, dacă nu se angajează și nu contină studiile.

Până la 31 iulie, la AJOFM Mureș s-au înscris puțin peste 300 de absolvenți, cu aproape 40 mai mulți comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Directorul adjunct al AJOFM Mureș, Elisabeta Bogdan:

Condiția este ca, la data solicitării dreptului, să nu fie admis sau să nu urmeze cursurile unei forme de învățământ, să nu realizeze venituri mai mari decât indicatorul social de referință și să nu aibă un loc de muncă la data respectivă. Indemnizația de șomaj se acordă pentru o perioadă de 6 luni, iar în acest moment este în cuantum de 250 de lei pe lună.

Elisabeta Bogdan a precizat că absolvenții se pot înscrie la orice curs derulat de AJOFM Mureș, iar lista cursurilor disponibile este afișată pe site-ul instituției:

Avem o listă lungă de cursuri pe care le avem în planul pentru formare profesională pe anul 2019. În decursul lunii august, ne-am propus să pornim un curs de expert achiziții publice, unul de îngrijitor bătrâni la domiciliu, unul de lucrător în comerț și unul de agenți securitate. Pot să se înscrie și la alte cursuri, avem lista deschisă.

Până la sfârșitul anului 2018, peste 500 de absolvenți s-au înscris la AJOFM Mureș pentru indemnizația de șomaj.

Raluca Creț

The post 300 de absolvenți din județul Mureș au cerut indemnizație de șomaj appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 300 de absolvenți din județul Mureș au cerut indemnizație de șomaj

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button