A reînceput ridicarea gunoiului la Tg. Mureș

a reinceput ridicarea gunoiului la tg mures

După două zile în care Asocierea de firme care administrează Depozitul Ecologic de la Sânpaul nu a mai permis accesul mașinilor Salubriserv pentru a depozita deșeurile menajere, colectarea gunoiului a fost reluată aseară la Târgu-Mureș.

Mai multe pubele din unele zone ale orașului au fost supraîncărcate cu gunoi menajer, fiind făcute mai multe sesizări online.

Primăria Târgu-Mureș este în grafic cu plățile către firma de salubritate însă ar putea exista pe viitor probleme din cauza tăierii bugetului, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș purtătorul de cuvânt al instituției, Cosmin Blaga.

Pe de altă parte, Consiliul Județean Mureș a amânat licitația pentru un nou operator de deșeuri la Târgu-Mureș, spune Cosmin Blaga:

Din cauza unor întârzieri de plată din partea celor de la Salubriserv către operatorul gropii de gunoi, s-a sistat colectarea gunoiului timp de două zile dar problemele s-au remediat. Am înțeles că cei de la Salubriserv au achitat o parte din plată și astfel că deșeurile vor fi transportate, din nou, la groapa de gunoi de la Sânpaul. De ieri după-amiază (luni) a reînceput colectarea gunoiului iar, de astăzi (marți) funcționează normal.

Licitația privind colectarea în sistem integrat a deșeurilor este coordonată de Asociația Intercomunitară ”Ecolect”, care a anulat, vara aceasta, licitația pentru Târgu-Mureș deoarece firmele care s-au prezentat nu îndeplineau condițiile cerute, spun reprezentanții Consiliului Județean Mureș.

Am încercat să obținem un punct de vedere de la conducerea Asociației Ecolect, însă ni s-a răspuns că cei responsabili cu declarațiile în presă sunt plecați în concediu.

Pe de altă parte, pentru celelalte 6 zone din cele 7 în care este împărțit județul, s-au câștigat licitațiile și a început deja colectarea selectivă a deșeurilor. Este vorba de Târnăveni, Sighișoara, Reghin, Râciu, Sânpaul și Bălăușeri.

Potrivit unor surse, circa 3 milioane de lei era datoria neachitată a societății de salubritate din Târgu-Mureș către Asocierea care administrează Depozitul Ecologic de Deșeuri de la Sânpaul, colectarea deșeurilor fiind reluată după plata unei părți din datorie.

Cristina Bulbescu

The post A reînceput ridicarea gunoiului la Tg. Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: A reînceput ridicarea gunoiului la Tg. Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.