Social

„Abonament pentru Comunitate”, revine la Reghin cu alte trei proiecte

A fost odată ca niciodată un oraș frumos, la poalele munților, cu oameni muncitori și darnici, îmbogățit de multiculturalitate. În acel oraș locuiau în armonie oameni diferiți cu multe idei frumoase: unii își doreau să sprijine copiii inteligenți, alții își doreau spații de joacă pentru copii, unii voiau să salveze patrimoniul cultural, alții își doreau trupe de teatru însă toți își doreau cartiere frumoase și locuri publice curate. Pentru ca toate astea să se poată întâmpla unii dintre ei au decis să se implice și din puținul lor au pus deoparte câțiva bănuți. Au înțeles că puțin cu puțin face mult și asta duce la schimbare, acea schimbare pe care cu toții și-o doresc în jurul lor și pentru copiii lor. Într-o seară cei care au adunat bănuții i-au cunoscut pe cei care puteau produce schimbarea și i-au sprijinit cu sfaturi, idei și i-au încărcat cu energie ca să nu renunțe atunci când obstacolele le vor ieși în cale.

„Așa începe povestea Abonamentului pentru Comunitate și a comunității noastre însă posibilitățile de continuare sunt infinite. Fiecare dintre noi contribuie la scrierea ei în fiecare zi, prin fiecare ”cuvânt” spus povestea noastră este condusă spre mister, dramă, tragedie, pozitivism, bucurie, fericire, autoîmplinire și final fericit”, afirmă Cristian Man, coordonatorul Fondului Comunitar Reghin, inițiatorul proiectului Abonament pentru Comunitate.

Proiectul are deja ceva vechime, în care multe din ideile unor inimoși oameni au prins contur, transformate în proiecte pentru comunitatea reghineană.

Cristina Drescan, Iringo Reichenberger, Luchian Pantea, protagoniștii celor trei proiecte din cadrul sesiunii de primăvară „Abonament pentru Comunitate”

Marți, 28 mai, ora 19:00,  în Clubul Dogma din Reghin vine rândul altor trei proiecte să fie prezentte  în cadrul sesiunii de primăvară „Abonament pentru Comunitate”.

Promovarea patrimoniului cultural al Reghinului

Primul proiect intitulat „Promovare urbană”, îl are ca și ininițiator pe Iringo Reichenberger, profesor de turism. Proiectul a apărut din dorința de a promova patrimoniul material și imaterial cultural al Reghinului. Din 2017 proiectul a fost în stand-by până în acest moment când va fi readus la viață de către o echipă de elevi ai Liceului Tehnologic “ Lucian Blaga”, profil turism, coordonați de Iringo, profesoară de turism, cu experiență vastă în domeniul turismului.

Spațiu de învățare în aer liber

Al doilea proiect este inițiat de Asociația Eco-Centrum, prin profesoara de limbi moderne Cristina Drescan din cadrul Liceului Tehnologic „Lucian Blaga” și se intitulează ”COOL in School”. Proiectul își propune realizarea unui spațiu de învățare în aer liber, tip amfiteatru, în vederea derulării activităţilor de educaţie formală şi nonformală pe teme de interes general cum ar fi ecologie, protecţia mediului, sănătate, responsabilizare socială.  Grupul țintă este reprezentat de 750 de elevi ai Liceului Tehnologic ”Lucian Blaga” și 50 de voluntari din partea comunității locale.

Reghinactorii, la un nou proiect pentru comunitate

Ultimul dar nu cel de pe urmă proiect este „Abonament avem. Comunitate?”, inițiat de Reghinactorii  Luchian Pantea și Marian Vultur  care revin cu un nou proiect în cadrul sesiunilor ”Abonament pentru Comunitate”, după succesul obținut cu proiectul „Teatru pentru riverani”.

”Ne propunem să facem reclama Abonamentului pentru Comunitate. O reclamă îndrăzneață, cu un scenariu bine pus la punct, care să stârnească interesul, creativitatea, dorința, implicarea și susținerea din partea comunității a acestei idei mărețe. Devenind mai vizibil, Abonamentul pentru Comunitate va atrage alți abonați și cu siguranță noi inițiatori de proiecte.”, afirmă Luchian Pantea și Marian Vultur.

Cele trei proiecte vor fi prezentate marți, 28 mai, ora 19:00 în Clubul Dogma. Reghinenii, beneficiarii acestor proiecte până la urmă , pot da o mână de ajutor la reușita acestora, prin donații: http://www.fcmures.org/?lang=ro&idpage=30 . Foarte importantă este  participarea la evenimentul din „Dogma” de marți seara, să se convingă pe viu de utilitatea acestui demers pentru comunitatea reghineană.

Post-ul „Abonament pentru Comunitate”, revine la Reghin cu alte trei proiecte apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: „Abonament pentru Comunitate”, revine la Reghin cu alte trei proiecte

Credit autor: Alin Zaharie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button