Social

Brașov: doi bărbaţi plasaţi sub control judiciar pentru contrabandă cu ţigări

Poliţiştii din Braşov au făcut sâmbătă, 22 iunie, 14 percheziţii în județele Brașov, Covasna și Suceava, într-un dosar penal de contrabandă de țigări. Mai multe persoane sunt suspectate că ar fi vândut în municipiul Braşov şi localităţile învecinate ţigări de provenienţă Ucraina, fără timbru de accizare.

Activităţile s-au desfăşurat la locuinţele mai multor persoane cu privire la care exista bănuiala că, în perioada martie-iunie 2019, ar fi deţinut la domiciliile lor şi ar fi vândut către diverse persoane din municipiul Braşov şi din localităţile învecinate ţigări de provenienţă Ucraina, fără timbru de accizare, deşi cunoşteau faptul că acestea provin din contrabandă.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate  aproximativ 7.600 de pachete de țigări (peste 150.000 de țigarete de contrabandă),  precum și 574 de litri de alcool, nemarcat fiscal cu timbru de acciză, pentru care nu există documente legale de proveniență și care era deținut în afara antrepozitului fiscal.

De asemenea, au fost indisponibilizați 43.000 de lei, cu privire la care există indicii că provin din comercializarea ilegală de țigări, a anunțat IPJ Brașov.

Polițiștii au condus la audieri șase persoane, iar, în urma probatoriului administrat, au reținut, pentru 24 ore, doi bărbați, de 51, respectiv 52 de ani, din județul Suceava și județul Brașov. Duminică, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a dispus, față de ei, măsura controlului judiciar.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Serviciului Criminalistic Brașov, Poliției Municipiului Brașov, serviciilor pentru acțiuni speciale Brașov și Covasna, Serviciului de Investigare a Criminalitații Economice Suceava și jandarmilor din cadrul I.J.J. Suceava.

Virgil Natea

The post Brașov: doi bărbaţi plasaţi sub control judiciar pentru contrabandă cu ţigări appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Brașov: doi bărbaţi plasaţi sub control judiciar pentru contrabandă cu ţigări

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button