Social

Echipajele ISU supraveghează zi și noapte groapa de gunoi de la Sighișoara

În acest fel se previn posibilele reveniri ale focului care a izbucnit săptămâna trecută și care a ars mocnit peste 15 ore, pe aproximativ 300 mp și la o adâncime de 15-20 metri.

Purtătorul de cuvânt al ISU, Cristian Virag a explicat pentru RTM că incendiul de la groapa de gunoi a Sighișoarei se manifestă mai mult în adâncime, nu pe suprafețe mari:

La această oră avem un echipaj care supravegheză zona inițial incendiată, iar în cazul apariției unor degajări de fum, se intervine cu utilaje grele și cu țevi de refulare cu apă, pentru stingere. Menționăm că incendiul este localizat însă apar diferite focare în adâncime care nu pot fi stinse în totalitate. Cât va fi nevoie, un echipaj de la Departamentului de pompieri Sighișoara va rămâne la supraveghere, de asemenea pe timpul nopții se fac patrule pentru a preveni reizbucnirea în forță a incendiului.

Vineri, pentru preîntâmpinarea unor eventuale accidente, a fost emis și un mesaj RO-ALERT, groapa de gunoi fiind în apropiere de Drumul European 60.

La stingerea incendiului au fost mobilizate 8 autospeciale de apă de capacitate mare, precum și o cisternă și un excavator, pentru a se putea interveni la mare adâncime.

Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Mureş se află la fața locului pentru a evalua situaţia din punct de vedere a afectării calităţii aerului.

Valeriu Russu

The post Echipajele ISU supraveghează zi și noapte groapa de gunoi de la Sighișoara appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Echipajele ISU supraveghează zi și noapte groapa de gunoi de la Sighișoara

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button