Social

Exercițiu ISU Mureș în cazul unui accident aviatic pe Aeroportul Transilvania!

În miezul zilei de 24 august, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Horea al județului Mureș a organizat un exercițiu intitulat „Modul de acțiune al componentelor Sistemului Naţional de Management în Situaţii de Urgenţă pentru gestionarea unei situații de urgență generat de un accident aviatic cu victime multiple pe Aeroportul Internaţional ,,Transilvania” – Tîrgu Mureş”.

Exercițiul a pornit de la premisa că la o aeronavă de tip ATR 72 cu 32 pasageri la bord pe timpul desfăşurării procedurii de aterizare, după un contact violent cu pista de decolare/aterizare apar defecțiuni la sistemul de frânare și aeronava nu reușește să se oprească pe pistă.

Scopul este de a înlătura efectele unui accident aviatic

Pilotul aeronavei încearcă degajarea pistei de decolare/aterizare pe calea de rulare Alfa însă, datorită vitezei manevra nu reușește în totalitate, aeronava părăsește suprafața de manevră și se lovește de un autovehicul de teren care staționează în apropiere.

În urma coliziunii, nu se declanșează un incendiu însă, aeronava și autoturismul de teren sunt grav avariate, rezultând scurgeri de combustibil din rezervorul drept al aeronavei.

Conducătorul autoturismul de teren este încarcerat și grav rănit, iar cei 32 de pasageri din aeronavă și echipajul de la bord rămân blocați în aeronavă, starea de sănătate a acestora fiind grav afectată de impactul violent.

Într-o astfel de situație specifică intervine SPSU din cadrul obiectivului care evaluează zona şi intervine pentru protecţia personalului şi a aparatului de zbor, după care apar Detașamentul de Pompieri Reghin, Secţia de Pompieri Târnăveni și Secţia de Pompieri Sărmașu cu forţele şi mijloacele din dotare cuprinse în plan.

Exercițiul a fost un succes.

Post-ul Exercițiu ISU Mureș în cazul unui accident aviatic pe Aeroportul Transilvania! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Exercițiu ISU Mureș în cazul unui accident aviatic pe Aeroportul Transilvania!

Credit autor: Elena.Polearus.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button