Social

Festivalul Electric Castle, accesibil persoanelor cu deficienţe de auz

Festivalul Electric Castle care are loc până duminică pe domeniul castelului Banffy din Bonțida, județul Cluj, devine oficial primul festival de muzică din țara noastră cu spectacole accesibile persoanelor cu deficiențe de auz.

Marcela German explică:

Ellen Biscuit, Chrvches, dar şi trupa de indie rock Gang of Youth vor avea astăzi o altă vedetă pe scenă alături de ele: Amber Galloway Galgow, cea mai cunoscută interpretă de limbaj mimicogestual specializată în interpretarea concertelor. Ea va traduce toate cântecele artiștilor de pe scena principală pe parcursul întregului festival. Amber nu doar interpretează textele muzicii, ci a creat un mod de a descrie vizual densitatea sunetelor de la bass la frecvențe înalte. În acest fel chiar dacă limbajul mimico-gestual folosit în România este diferit de cel standard în Statele Unite, interpreta deschide o nouă cale prin care muzica poate fi apreciată de toți cei care își doresc să trăiască un concert live; în plus, la fel ca la toate edițiile anterioare, și în acest an persoanele cu dizabilități au acces gratuit la Electric Castle, iar la scena principală ele au o zonă rezervată lor.

The post Festivalul Electric Castle, accesibil persoanelor cu deficienţe de auz appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Festivalul Electric Castle, accesibil persoanelor cu deficienţe de auz

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button