Social

Peste 7.000 de saci cu deșeuri au fost colectați în județul Mureș de voluntarii “Let`s Do It, România!”

În ziua de Curățenie Națională, din 21 septembrie, a fost cea mai mare mobilizare de voluntari din ţară, cu scopul de a strânge deşeurile din mediul înconjurător, iar din Mureș s-au mobilizat 10.500 de voluntari de la primării instituții de învățământ, companii, ONG-uri și instituții publice.

În Târgu Mureș au participat aproape 2.000 de voluntari care au adunat aproximativ 14 tone de gunoi.

După acțiunea de curățenie, participanții, în special cei mici, au participat pe malul Mureșului la o serie de ateliere de creație din materiale reciclabile și au vizitat barajul sub îndrumarea personalului Administrației bazinale de apă Mureș.

Nicoleta Simion, coordonator judetean Let`s Do It, Romania, a declarat pentru Radio Tg.Mureș că mobilizarea a fost mai bună anul acesta, comparativ cu ediția anterioară:

Ca și cifră, am ieșit puțin mai slab, dar eu sunt mult mai mulțumită ca anul trecut, implicarea a fost mai mare, răspunsurile au fost mai pozitive. Din ce am văzut eu că s-a întâmplat în localități, de exemplu la Ogra și Lunca Bradului, copiii au fost recompensați, comunele s-au bucurat mai mult de acest eveniment, față de anii trecuți. Anul trecut am avut 11.400 de participanți, acum 10.500, eu cred că impactul a fost mai mare anul acesta. 

La nivel național, in acest an au răspuns afirmativ invitației de a strânge deşeurile un număr mare de voluntari, circa 120.000, care au reușit să colecteze aproximativ 125.000 de saci cu deșeuri.

La nivel internațional, peste 18.7 milioane de voluntari, din 179 de țări, au luat parte la cea mai mare mișcare civică de curățare a deșeurilor organizată vreodată.

Anul viitor, acțiunea va avea loc în data de 19 septembrie.

Raluca Creț

The post Peste 7.000 de saci cu deșeuri au fost colectați în județul Mureș de voluntarii “Let`s Do It, România!” appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Peste 7.000 de saci cu deșeuri au fost colectați în județul Mureș de voluntarii “Let`s Do It, România!”

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button