FOTO: „Ochelarii cu droguri” testați la Festivalul „Awake”

foto ochelarii cu droguri testati la festivalul awake

În perioada 15 – 18 august, Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș a realizat activități adresate tinerilor care au participat la Festivalul “Awake” desfășurat în localitatea Gornești.
„În acest sens, specialiștii și voluntarii antidrog au pus la dispoziția persoanelor interesate ochelarii care simulează efectele induse de consumul de alcool şi droguri ilegale. Participanții la festival au putut experimenta „ochelarii de droguri” ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanșate de consumul de droguri – dezorientare, modificarea percepției, deficiențe de vedere, schimbarea culorilor, grad ridicat de incertitudine, senzația de pierdere a controlului – precum şi „ochelarii de alcool” ce simulează o intoxicație puternică cu alcool, în sânge – obiectele par mai îndepărtate decât sunt în realitate, viziune dublă, vitezele sunt evaluate greşit, vederea este semnificativ mai slabă, timpul de răspuns este mai lung, senzaţia continuă de confuzie / dezorientare şi tulburări de echilibru”, au transmis reprezentanții Agenției Naționale Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș.
De asemenea, pe toată durata festivalului, specialiştii Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș, însoţiţi de voluntari antidrog, au oferit informații tinerilor cu privire la problematica drogurilor.
Ochelarii au fost achiziţionaţi în cadrul proiectului local “Educație pentru siguranță” cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureș, pentru a fi folosiţi în activităţile de prevenire a consumului de droguri.

(Redacția)

Post-ul FOTO: „Ochelarii cu droguri” testați la Festivalul „Awake” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO: „Ochelarii cu droguri” testați la Festivalul „Awake”

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.