Social

Jumătate din taberele școlare din Mureș, sancționate

Toate cele 6 tabere din județ au fost controlate de inspectorii de sănătate publică în ultima lună iar trei dintre ale au fost sancționate, o amendă în valoare de 800 lei și 2 avertismente.
Principalele probleme găsite au fost cele de igienă, de păstrare a alimentelor dar s-a constatat și faptul că majoritatea camerelor erau prea mici pentru numărul de copii cazați.

Acțiunea se va repeta la unitățile cu probleme, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Gabriela Uifălean:

S-au aplicat 3 sancțiuni, dintre care o amendă și două avertismente pentru următoarele deficiențe: nerespectarea cubajului minim pentru paturi, în dormitoare, neasigurarea controlului temperaturii în spațiile frigorifice destinate păstrării și depozitării alimentelor și neefectuarea igienizării spațiilor utilizate de către copii.

În acest sezon estival, inspectorii de sănătate publică au verificat condițiile igienico-sanitare și în unitățile de turism din județ.

Au fost descoperite unele nereguli și aici, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Mureș, dr. Gabriela Uifălean:

În hoteluri, pensiuni și altele de acest gen au fost efectuate, până în acest moment, 16 controale și s-au fost aplicat 3 amenzi în valoare totală de 2.600 lei, în special pentru neasigurarea spațiilor conform normelor în vigoare și mă refer la spații din blocurile alimentare, și utilizarea produselor biocide pentru dezinfecție cu termen de valabilitate expirat.

Controalele în unitățile turistice continuă pe toată perioada verii, iar în zonele de agrement de pe Valea Mureșului, Valea Gurghiului și Văile Târnavelor sunt constituite echipe mixte de control pentru a preîntâmpina eventuale probleme pentru turiști.

De asemenea, inspectorii de sănătate, pentru protecția consumatorilor și sanitar-veterinari verifică condițiile igienico-sanitare și de la festivaluri, zilele orașelor și fiii satului.

Cristina Bulbescu

The post Jumătate din taberele școlare din Mureș, sancționate appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Jumătate din taberele școlare din Mureș, sancționate

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button