Social

Mare, soare și… karate

Karatiștii de la Clubul Sportiv „Tiger Budo” Târgu Mureș, conduși de Sensei Traian Dumbrăvean 4 DAN Karate Kyokushin, participă, alături de alte cluburi cu același specific din Râșnov, Cluj și Bistrița, la un stagiu de pregătire ce se desfășoară în perioada 15 – 21 iunie, la Eforie Sud. Scopul fundamental al acestui stagiu este de a îmbina perfect antrenamentele specifice cu plaja și apa mării.

Prezenți atât copii cât și adulți, indiferent de sex sau de vârstă, aceștia își dezvoltă atât caracterul, cât şi fizicul, rolul principal al artelor marţiale fiind cel educativ. Cei mici învaţă să fie disciplinaţi, să se ajute, să fie modeşti, respectuoşi şi să renunţe la violenţă.

Nu lipsesc de la acest stagiu nici persoanele cu dizabilități intelectuale (sindrom Down): Majer Laszlo, Anca Onisa, Hegyi Erika, Blaga Adriana, Nagy Monika. Ei sunt fericiţi că fac sport, că învaţă elemente noi, că socializează și se integrează. Sunt sportivi para-karateka care merg în mod regulat la antrenamente, participă la competiții speciale și chiar susțin examene de centură specifice lor.

Anul acesta, clubul sportiv „Tiger Budo”, afiliat Federației Române de Karate Kyokushin, a obținut rezultate spectaculoase, atât la Campionatul Național de Karate Kyokushin de la Târgu Murerș, cât și la Campionatul Național de Karate Kyokushin pentru copii categoria 7 – 12 ani desfășurat la Sibiu.

Corina Muntean

karate grup 5
karate grup 4
karate grup 3
karate dizabilitati 3
karate copii 2
karate centura neagra
karate 3
karate copii 3
karate 2

The post Mare, soare și… karate appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mare, soare și… karate

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button