Social

Măsuri anticaniculă la Tg. Mureș

Municipalitatea a amplasat mai multe cișmele cu apă potabilă, umbrele și bănci pentru popas în zonele aglomerate din oraș, pentru cei care sunt nevoiți să se deplaseze chiar și în zilele caniculare.

Acestea se găsesc în stații de autobuz, în fața Primăriei, la Complexul Week-end și la Platou.

Foto: Radio Tg.Mures/Cristina Bulbescu

Foto: Radio Tg.Mures/Cristina Bulbescu

De asemenea, străzile și trotuarele vor fi stropite, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Mureș, Cosmin Blaga:

S-au montat în Tg. Mureș cișmele unde oamenii pot să se răcorească. Avem amplasate cișmele la Cinema Arta, în Piața Teatrului, în stația de autobus, la Fortuna în stația de autobus și în Mureșeni în Parcul Record. Singura fântână arteziană este în Piața Teatrului. Mai sunt și izvoarele dar lumea să fie atentă la cele care au apă potabilă. De stropirea străzilor, a trotuarelor se ocupă Salubriserv. Am luat legătura cu ei și în cursul nopții și poate și în cursul zilei vor intra mașinile pentru a stropi trotuarele și străzile principale.

Târgumureșenii afirmă nu suferă de caniculă și că știu cum să se ferească de temperaturile prea ridicate:

Medicii recomandă în aceste zile evitarea aglomerațiilor, expunerea la soare și efortul fizic intens între orele 11:00-18:00.

De asemenea, suntem sfătuiți să purtăm haine deschise la culoare, să consumăm minim 1,5 – 2 litri de apă pe zi, mai multe legume și fructe și să evităm consumul de alcool și alimente cu multe grăsimi, sare sau zahăr, pentru a evita deshidratarea.

Cristina Bulbescu

The post Măsuri anticaniculă la Tg. Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Măsuri anticaniculă la Tg. Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button