Social

Memorandum româno-vietnamez pentru realizarea unui vaccin împotriva pestei porcine africane

Câţiva cercetători români vor merge în Vietnam pentru a colabora cu oamenii de ştiinţă de acolo pentru a realiza un vaccin împotriva pestei porcine africane, în condiţiile în care în această ţară a fost testat cu succes un astfel de vaccin.

Așa a declarat astăzi ministrul agriculturii, Petre Daea:

Pe data de 15 aprilie noi am încheiat un memorandum, atât Autoritatea Sanitar Veterinară, cât și Ministerul Agriculturii cu Ministerul Agriculturii din Vietnam, și pe această direcție științifică de colaborare să putem să lucrăm împreună pentru a ajunge cât mai repede în posesia unui vaccin. Este extrem de important. Lumea este răvășită de acest virus. Orice succes, cât de mic ar fi, trebuie valorificat, trebuie amplificat și, evident, să-l putem folosi într-o perspectivă cât mai apropiată cu putinţă.

Prezenţa virusului pestei porcine africane în România a fost semnalată pentru prima oară la 31 iulie 2017 în judeţul Satu Mare.
Potrivit datelor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, pesta porcină africană evoluează în România, în 140 de localităţi din 20 de judeţe, cu un număr de 416 focare, iar în alte patru judeţe există doar cazuri la mistreţi.

Au fost sacrificaţi până acum peste 370.000 de porci afectaţi de această boală.

The post Memorandum româno-vietnamez pentru realizarea unui vaccin împotriva pestei porcine africane appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Memorandum româno-vietnamez pentru realizarea unui vaccin împotriva pestei porcine africane

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button