Social

Mureșenii, obligați să învețe colectarea selectivă a deșeurilor

De astăzi, la nivel național, intră în vigoare legea prin care suntem obligați să aruncăm gunoiul selectiv: plasticul, sticla, hârtia şi resturile menajere.

În Sighișoara, oamenii sunt încă reticenți în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor, a constatat primarul Ovidiu Mălâncrăvean:

Am împărțit peste 5000 de pubele la case, de 240 de litri, ele fiind ridicate o dată pe lună, și am montat acele puncte de colectare la blocuri. Sunt și probleme cum ar fi locuințele în care se află mai mulți locatari în aceeași curte sau în zona Cetății unde spațiile sunt destul de mici în curțile oamenilor și atunci ne-am propus să intrăm cu saci. Populația este nemulțumită că atunci când firma vine să colecteze, le amestecă, de exemplu sticla cu cartonul. Evident, ne gândim de ce noi trebuie să punem selectiv – asta e o problemă, până la urmă, a firmei.

Târgumureșenii sunt conștienți că ar putea trece mult timp până când cetățenii se vor învăța să nu amestece deșeurile menajere cu plasticul, lemnul sau metalul:


În județul Mureș, care este împărțit în 7 zone, procesul de colectare selectivă a început luna trecută în municipiul Târnăveni și în câteva comune limitrofe.

În această lună, activitatea de contractare continuă pentru alte cinci zone ale județului, respectiv Sighișoara, Bălăușeri, Sânpaul, Reghin și Râciu.

Tîrgu-Mureș este singura zonă din județ unde nu s-a semnat contractul, iar procedura de licitație anulată din motive tehnice urmează să fie reluată.

Valeriu Russu

The post Mureșenii, obligați să învețe colectarea selectivă a deșeurilor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureșenii, obligați să învețe colectarea selectivă a deșeurilor

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button