Piscină din Reghin, amendată din cauza calității apei

piscina din reghin amendata din cauza calitatii apei

3.000 de lei este amenda pe care a primit-o o unitate din Reghin pentru că avea apa din bazin cu toate valorile depășite la analizele de laborator.
Controlul a fost efectuat săptămâna trecută de Inspecția Sanitară de Stat care a verificat până acum mai multe bazine cu apă de îmbăiere din Târgu-Mureș și Reghin.

Acțiunea continuă pe tot parcursul sezonului estival, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Gabriela Uifălean:

S-au controlat 7 bazine cu apă de îmbăiere și au fost recoltate 14 probe de apă fiind analizate în laboratorul nostru atât fizico-chimic cât și bacteriologic. Pentru probele neconforme s-a aplicat o amendă în valoare de 3.000 de lei la o unitate din Reghin. Erau depășite valorile atât fizico-chimic cât și bacteriologic.

Medicii avertizează că piscinele publice ascund foarte multe pericole și pot provoca o serie de probleme de sănătate.

Cel mai adesea, recreerea în apropierea piscinelor cauzează probleme ale pielii, cum ar fi ciuperci, erupții cutanate și reacții alergice.

Arsurile solare sunt însă cele mai grave întâmplări pe marginea piscinelor, deoarece soarele se reflectă în apă, prin urmare astfel de locuri trebuie evitate între orele 11:00-17:00, mai avertizează specialiștii.

Cristina Bulbescu

The post Piscină din Reghin, amendată din cauza calității apei appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Piscină din Reghin, amendată din cauza calității apei

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.