Social

Pompierii harghiteni intervin pentru înlăturarea efectelor inundațiilor

La această oră se intervine pentru evacuarea apei din 11 subsoluri şi două case. De asemenea, pe tot parcursul nopţii trecute, au intervenit pentru sprijinirea populaţiei în localităţile Miercurea-Ciuc, Topliţa, Gheorgheni, Sărmaş, Lăzarea şi Suseni.
Echipele ISU au acționat pentru evacuarea apei din 5 locuințe, 6 curți şi anexe gospodăreşti, 6 subsoluri și beciuri.

Reprezentantul ISU Harghita, Alina Ciobotariu:


O situație deosebită a avut loc în localitatea Suseni, unde din cauza debitelor înregistrate pe râul Mureș au fost inundate mai multe subsoluri, curți și grădini. Având în vedere nivelul ridicat al apei din curtea unei gospodării, patru persoane (1 copil şi 3 adulți) au fost evacuate preventiv la rude, până la retragerea apei. Totodată, au fost evacuate şi animalele pe care aceştia le aveau în gospodărie (15 capre, 2 câini şi 10 găini), salvate din curtea afectată de inundaţie, unde apa depăşea circa 1,5 m. Pompierii vor rămâne la datorie şi astăzi, 21 mai a.c., pentru limitarea și înlăturarea tuturor efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase, la această oră echipaje din cadrul Detaşamentului Gheorgheni intervenind pentru evacuarea apei din 11 subsoluri şi două case din municipiul Gheorgheni, precum şi din subsolul unui magazin din localitatea Ciumani, urmând să acţioneze pentru evacuarea apei din pivniţele unor case inundate, tot în Ciumani.

Județul Harghita s-a aflat aseară, timp de o oră, sub cod portocaliu de averse de ploaie ce au depășit local 35-40l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice și grindină de dimensiuni medii.

Alina Andrei

The post Pompierii harghiteni intervin pentru înlăturarea efectelor inundațiilor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Pompierii harghiteni intervin pentru înlăturarea efectelor inundațiilor

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button