Social

Primii speakeri confirmați la ediția TEDx Târgu Mureș din acest an. Să vorbim despre creativitate!

Ediția din acest an a mult-așteptatului eveniment TEDx Târgu Mureș va avea loc în 28 septembrie în aceeași locație ca și anul trecut, Palatul Culturii.

Curatorul evenimentului, Péter W. Szabó, a anunțat deja primele nume care vor urca pe scena pentru a împărtăși idei din sfera „Creative knowledge”, care este și tema din acest an.

Dorin Ogleja și Istvan Zsigmond

Cafea, coafură și responsabilitate socială

Prima anunțată este Csernáczki Emőke, o maestră a hairstylingului. Utilizează creativitatea zilnic, făcând doi oameni fericiți în același timp: pe sine și pe client. A învățat această meserie în Budapesta, participând cu brio la multe concursuri naționale și internaționale. S-a întors la Târgu Mureș și din 2009 are propriul salon de coafură, Diamond Hair.

Cu băieții de la 112 Coffee & Co deja suntem familiarizați. Dorin Ogleja și Istvan Zsigmond au apărut pe piață acum un an și de atunci oferă în fiecare zi o cafea specială iubitorilor licorii brune. Având o mentalitate de creștere și gândire pozitivă, băieții au construit brandul pas cu pas, fără a se opri din mers, chiar și în fața greutăților. Nu vedem des două persoane deodată pe scena TEDx, deci ne putem aștepta la o prezentare pe măsură.

A treia pe listă este târgumureșeanca Tisza Kata, doctor în psihologie. Focalizată în mod principal pe abuzul emoțional, ea publică încontinuu pe această temă și vorbește la evenimente, asumându-și această responsabilitate socială. Vom afla de la ea cum să devenim și noi responsabili social în 28 septembrie.

Serban Alexandrescu

Publicitate, Barack Obama și actorie

Un domeniu considerat în mod universal creativ, publicitatea oferă numeroase modalități de exprimare. Șerban Alexandrescu, vicepreședintele Romanian Advertising Agencies Association, fondatorul Headvertising, este și profesor la la Universitatea Națională de Teatru și Cinematografie și Școala ADCRO. După numeroase cursuri predate de naratologie, scenografie și comunicare comercială, este cu siguranță omul potrivit pentru a discuta despre creativitate.

Richárd Hampuk este fondatorul și directorul PERSON Group și a reușit să-și construiască imperiul de la zero, fiind acum pe lista anuală Forbes 30 sub 30 de ani. Pe lângă asta a lucrat și la campania de marketing a candidaților americani Barack Obama în 2012 și Hillary Clinton în 2016, deci vom auzi multe povești interesante din partea sa.

Richárd Hampuk

Ultimul anunțat este Aba Sebestyén din Brașov care a terminat la Universitatea de Arte și Teatru din Târgu Mureș ca actor și mai apoi ca director de teatru, continuându-și apoi studiile și la Universitatea de Teatru și Film „I.L. Caragiale” din București. Actualmente profesor la UAT Târgu Mureș, el consideră că este foarte important să ne cunoaștem culturile reciproc, fiind o condiție de bază pentru o co-existență pașnică de lungă durată.

Prezentatorul evenimentului va fi trainerul de public speaking Ovidiu Oltean. „De mai mult de 4 ani încurajez oamenii să aibă încredere în ei, să fie persuasivi și autentici atunci când își prezintă ideile în public. De-abia aștept cel de-al 5-lea eveniment TEDx Târgu Mureș la care sunt prezent, speakerii din cadrul acestei ediții vă vor inspira prin entusiasm și cunoștințe creative”, a transmis prezentatorul.

Încă se pot achiziționa bilete la prețul de 85 lei pe www.tedxtirgumures.ro.

Elena Polearuș

Post-ul Primii speakeri confirmați la ediția TEDx Târgu Mureș din acest an. Să vorbim despre creativitate! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Primii speakeri confirmați la ediția TEDx Târgu Mureș din acest an. Să vorbim despre creativitate!

Credit autor: Elena.Polearus.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button