Social

Program naţional pentru dotarea locurilor aglomerate cu 370 de staţii mobile pentru acordarea primului ajutor

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a lansat, azi, programul naţional ‘Punct de prim ajutor. Fii salvator!’. Programul are drept scop educarea populaţiei în acordarea primului ajutor şi dotarea unor spaţii publice intens tranzitate cu staţii mobile, care pot fi folosite pentru salvarea vieţii unei persoane cu problem până la sosirea echipajelor medicale .

Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, punctul de prim ajutor are încorporat un defibrilator automatic, pulsoximetru pentru măsurarea pulsului şi a saturaţiei de oxigen din sânge, un aparat de electrocardiogramă şi o sursă de oxigen.

Aparatul, odată ce a fost mutat din locul unde este în mod normal amplasat, apelează automat numărul de urgenţă 112 pentru a semnala folosirea lui şi pentru a pune în legătură persoana care acorda îngrijiri la faţa locului cu un medic care o poate ghida.

În Târgu Mureş vor fi amplasate 10 astfel de puncte de prim ajutor.

The post Program naţional pentru dotarea locurilor aglomerate cu 370 de staţii mobile pentru acordarea primului ajutor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Program naţional pentru dotarea locurilor aglomerate cu 370 de staţii mobile pentru acordarea primului ajutor

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button