Simulare de incendiu la Spitalul de Urgență din Tg. Mureș

simulare de incendiu la spitalul de urgenta din tg mures

Exercițiul face parte dintr-un program de pregătire de două săptămâni ce se desfășoară la Târgu-Mureș și București pentru personalul de comandă, respectiv comandanții operațiunilor de salvare și directorii de salvare medicală din 12 județe.
Participă 28 de medici de urgență și inspectorii șefi ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, lectorii fiind din Franța.

La Târgu Mureș, cursul a debutat cu partea teoretică în data de 13 mai, iar astăzi are loc o primă parte practică, o simulare de incendiu la etajul IV al Spitalului de Urgență, secția de Reumatologie, cu evacuare de victime.
Exercițiul vizează nu atât timpul de răspuns, cât rezolvarea eficientă a unei situații de urgență de Cod Roșu, fiind axat pe calitatea serviciilor medicale.

Unul dintre cursanți este și inspectorul șef al ISU ”Horea” Mureș, Călin Handrea:

Acum deja am început partea practică. Astăzi avem un exercițiu practică care se desfășoară în cadrul cursului respectiv. Ideea e că lucrăm după modelul francez. Seamănă, pe de o parte cu cel al nostru dar al nostru comportă anumite îmbunătățiri având în vedere experiența francezilor în ceea ce privește punerea în aplicare a planului roșu și ideea de COS și DSM. Până la urmă, și la noi în 2010 când a fost preluat acest program, tot de la ei a fost preluat. Acum, să zicem că este un update al acestui principiu.

Cursul de formare își propune îmbunătățirea calității serviciilor de urgență prespitalicești și este implementat de Fundația Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate, sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, respectiv a dr. Raed Arafat, din cadrul MAI.

Săptămâna viitoare, cursul se va desfășura la București, unde vor fi făcute, zilnic, exerciții practice, precum simulare de atac terorist, accident la metrou și accident aviatic.

Cristina Bulbescu

The post Simulare de incendiu la Spitalul de Urgență din Tg. Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Simulare de incendiu la Spitalul de Urgență din Tg. Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.