Social

SkirtBike, o acțiune de conștientizare a populaței din trafic și a exprimării libere

Pe 21 iulie organizațiile non-profit organizează în Cetatea Medievală Târgu Mureș Marșul SkirtBike Mureș prin care se dorește sensibilizarea populației din trafic (șoferi, pietoni și bicicliști) asupra comunității existente în mediul urban care folosește bicicleta cu semnalarea respectării legilor circulației pe două roți și autorităților din Târgu Mureș cu privire la importanţa mobilităţii urbane sustenabile, protecţiei mediului și a folosirii mijloacelor de transport alternative.

Marșul pe bicicletă poate fi de asemenea asimilat cu un eveniment de etalare a personalității vestimentare a reprezentantelor sexului frumos și de exprimare liberă. Fetele și femeile sunt invitate să participe în fuste și ținute cat mai cochete și adecvate sezonului împreună cu bicicletele accesorizate.

Bicicleta, un mod eficient de deplasare

„SkirtBike reprezintă o promenadă pe străzile orașului, o plimbare adresată doamnelor și domnișoarelor iubitoare de frumos, de mișcare, de libertate și de bicicletă”, așa definesc  organizatorii evenimentul care are loc deja de 10 ani consecutivi în București și de mai puţini ani în alte orașe ale ţării noastre precum Târgu Mureș, Cluj, Deva, Brașov, Iași, etc, dar care se bucură de o tot mai mare popularitate.

Scopul acestui eveniment urban este promovarea mersului pe bicicletă ca formă de cultură urbană, mijloc de exprimare a feminităţii și a libertăţii în aer liber. Dincolo de rolul său de instrument de loisir, sport și chiar „aparat” de recuperare fizică, bicicleta este un mijloc de transport-neinvaziv și sustenabil; eficienţa sa stă în rapiditatea realizării traseelor șicanate și spaţiul redus pe care îl utilizează fără nici un fel de poluare a mediului înconjurator.

„Anul acesta dorim să lărgim orizontul evenimentului și să venim cu noutăți, totodată să păstrăm tradiția și feelingul acestui eveniment”, a transmis Kiss Emoke, organizator.

Înscrierile la eveniment se vor putea face atât online, cât și la fața locului.

Programul evenimentului va începe cu înscrieri la fața locului de la ora 14.00 și Coreografii Zumba ținute de Mate Csongi de la 14.30. De la ora 15.00 se dă startul la Parada Biciclistelor, iar ora 16.00 aduce Premiere și Tombolă.

Post-ul SkirtBike, o acțiune de conștientizare a populaței din trafic și a exprimării libere apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: SkirtBike, o acțiune de conștientizare a populaței din trafic și a exprimării libere

Credit autor: Elena.Polearus.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button