Statistici despre evoluţia şomajului în Mureş

statistici despre evolutia somajului in mures

La sfârșitul lunii aprilie 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureş erau înregistrați 6.184 de șomeri (din care 2.676 de femei), rata șomajului fiind de 2,63%.

Peste 6.000 de şomeri

“Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,79%, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere/creștere cu 0,16 puncte procentuale. Din totalul de 6.184 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Mureş, 963 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 5.221 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 5.096 de șomeri provin din mediul rural și 1.088  sunt din mediul urban”, se precizează într-un comunicat de presă remis de conducerea AJOFM Mureş.

2% din şomeri, cu studii superioare

Conform aceleiaşi surse, şomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Mureș (54,50%), urmat de cei cu studii gimnaziale (24,76%), studii profesionale (9,36%), studii liceale (8,04%), studii superioare (2,36%) din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu școli postliceale sunt 0,99%.

„Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 3.497 de persoane foarte greu ocupabile, 2.386 greu ocupabile, 184 mediu ocupabile, iar 117 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, au transmis reprezentanţii AJOFM Mureş.

(Redacţia)

 

 

Post-ul Statistici despre evoluţia şomajului în Mureş apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Statistici despre evoluţia şomajului în Mureş

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.