Sport

Atleți din 30 de țări, la Mondialul de alergare 50 km de la Brașov

Municipiul Brașov va găzdui, la 1 septembrie, în premieră pentru România, Campionatul Mondial de alergare 50 km. Competiția, organizată de IAU (OrganizațiaInternațională de Ultra-Alergare), împreună cu Federația Română de Atletism și cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, va reuni la start atleți din 30 de țări de pe toate continentele.
Printre cei mai titrați alergători care și-au anunțat participarea se numără americanul Tony Migliozzi, dublu campion mondial la această probă. Născut la 21 iunie 1989, la North Canton, statul Ohio, Migliozzi a câștigat titlul mondial la 50 km în 2015 și 2016, ambele curse având loc la Doha, în Qatar. La Brașov, sportivul american, în vârstă de 30 ani, țintește a treia sa medalie de aur la Campionatul Mondial.

Potrivit Federației Române de Atletism, echipele naționale participante sunt Africa de Sud, Argentina, Australia, Austria, Bosnia-Herțegovina, Canada, Cehia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Germania, Irlanda, Japonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie & Irlanda de Nord, Mexic, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Serbia, Sierra Leone, Spania, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Taiwan, Ucraina, Ungaria și România. Țara noastră va fi reprezentată de un lot alcătuit din 14 sportivi de performanță, șase plus două rezerve la masculin și șase la feminin.
Potrivit organizatorilor, iubitorii alergărilor lungi vor putea concura în cursa Open Race alături de sportivii de performană. Înscrierile se pot face pe pagina dedicată acestui campionat www.brasov50km.com

Valeriu Voaideș

The post Atleți din 30 de țări, la Mondialul de alergare 50 km de la Brașov appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Atleți din 30 de țări, la Mondialul de alergare 50 km de la Brașov

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button