Sport

Avântul trece de Unirea în Cupa României

După ce echipele mureșene de fotbal ajunse în faza a treia a Cupei României, Avântul Reghin și Unirea Ungheni 2018 au întâlnit pe rând formația harghiteană AFC Odorheiu Secuiesc, în această fază cele două s-au întâlnit în joc direct pentru calificarea în faza a patra a competiției. Câștigătoare a fazei județene, Unirea Ungheni 2018 a fost gazda partidei, activând în eșalonul inferior, dar trecuse cu 2-1 în cea precedentă de echipa din Odorheiu Secuiesc, în timp ce reghinenii au remizat cu aceștia pe teren propriu în etapa inaugurală din Liga III. În aceste condiții se anunța un joc echilibrat, deschis oricărui rezultat. În mare măsură așa s-au și petrecut lucrurile, dar calificarea a obținut-o echipa mai experimentată, care a dat dovadă de pragmatism. Avântul a învins cu 5-3, dar a avut nevoie de prelungiri. Reghinenii au punctat când a fost nevoie, gazdele din Ungheni oferind totuși o replică bună, reușind să ducă partida în prelungiri, cu două goluri înscrise în ultimele minute, deși echipa evolua în inferioritate numerică. Avântul a deschis scorul în minutul 9, prin Cristian Chirilă și a intrat la pauză cu avantaj minim, prin golul înscris de Adrian Murar în minutul 27, după ce Lucian Bungărdean reușea egalarea în minutul 20. Avântul și-a dublat în minutul 74 prin David Potor avantajul și părea că va obține o califcare fără emoții. Gazdele au reușit însă egalarea cu două goluri înscrise în mai puțin de trei minute, autorii fiind Rareş Ruja (min. 84) și Victor Căliani (86) și s-a ajuns la prelungiri. În superioritate numerică și cu un plus la capitolul experiență, Avântul a preluat din nou conducerea în minutul 101, cu reușita lui Florin Truţa, iar Nicolas Berki a adus liniștea în tabăra oaspeților în minutul 110.

Atenția se îndreaptă spre campionat

Avântul Reghin se califică în faza următoare a Cupei României, dar se pregătește pentru o nouă deplasare, prima din etapa a II-a a eșalonului 3, în care vor înfrunta formația Sănătatea Cluj.

De cealaltă parte, Unirea Ungheni pregătește startul în noua ediție din Liga IV Elite, cea care va desemna echipa județului Mureș care va încerca promovarea în Liga III. Campionatul se anunță unul mult mai echilibrat decât precedentul, când CSM Târgu Mureș a obținut victorii pe linie, a câștigat barajul pentru promovare, după care a dispărut la nivel de seniori.

P.S. Pe pagina echipei din Ungheni se anunță startul în Liga IV pentru sâmbătă, 31 august, când Unirea Ungheni ar urma să întâlnească pe teren propriu ASC Sărmașu, dar Asociația Județeană de Fotbal Mureș, cea care patronează competițiile de la acest nivel în jos nu a anunțat nici data startului în campionat, nici componența sau tragerea la sorți (?!?!).

Foto: PIXEL Prosport

Post-ul Avântul trece de Unirea în Cupa României apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Avântul trece de Unirea în Cupa României

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button