Sport

Baschet feminin: Suspans la cote maxime în meciul cu Rapidul

O diferență de 6 puncte a adus victoria baschetbalistelor de la CSM Târgu Mureș, după ce au așteptat 10 etape din campionat pentru acest succes.

Potrivit CSM Târgu Mureș, rezultatul meciului disputat cu Rapid București a fost următorul:

CSM Târgu Mureş – Rapid Bucureşti 90—84: (12-19, 15-11, 22-25, 20-14, 8-8, 13-7)

Marcatoarele echipei au fost: Alexandra Bobar 27 (2×3) + 9 recuperări, Alexis Cortez 23 (5×3) + 9 recuperări, Ruxandra Chiş 12 (2×3), Andreea Feiseş 11 (3×3), Dora Ardelean 10 + 14 recuperări, Sára Sólyom 4 (13), Georgiana Plăviţu 3. Totodată, au mai jucat Tímea Czimbalmos și Kinga Domokos.

În lipsa antrenoarei principale Florina Pora, fetele au fost îndrumate de pe bancă de către Ionel Brustur. Antrenorul a văzut cum cele două combatante merg cap la cap până în minutul 4 al primului sfert. Atunci echipa oaspete a reușit 9 puncte la rând intercalate de un timp de odihnă cerut de banca noastră.

„Ardelean a întrerup şirul punctelor rapidiste, apoi şi Cortez s-a înscris pe lista marcatoarelor, dar sfertul s-a încheiat cu o liberă marcată de rapidiste şi cu un scor de -7 pe tabelă. Chiş şi Sólyom au împărţit liberele avute, dar ambele şi-au spălat greşeala cu câte o triplă, iar scorul a devenit egal: 19-19.

După două atacuri ratate, Cortez ne-a readus la un punct, dar la finalul reprizei am avut nevoie de o triplă marca Feiseş să rămânem la o singură posesie: 27-30”, se precizează pe pagina de Facebook a CSM.

Potrivit aceleiași surse, în sfertul trei, Alexandra Bobar şi-a intrat în mână, astfel că, în cinci minute a reuşit 10 puncte, iar scorul s-a egalat la 41. Tot Bobar a fost cea care cu un and-one ne-a readus în avantaj după ce ultima oară am condus în minutul 1.

Avantajul nu a fost mult timp de partea noastră

Mureșencele au fost nevoite să aștepte 7 minute în ultimul sfert pentru a se reaprinde din nou flacăra speranţei în victorie. De data aceasta, conducerea a venit din mâna americancei Cortez. Bobar a mărit la 3 avansul, dar mereu tânăra Florina Stănici (Diaconu) a egalat cu un coş şi fault când mai erau 34 de secunde.

„Nu s-a marcat până la final, astfel au venit prelungirile. În primele cinci minute am avut şansa din nou de a câştiga partida, dar rapidistele au egalat cu o triplă când mai erau doar două secunde şi totul a început din nou.

Ultimele cinci minute le-am câştigat clar cu 13-7, după o serie de trei aruncări de la distanţă semnate de Feiseş, Bobar, şi Cortez, rapidistele marcând doar din şapte aruncări libere. A fost prima victorie a echipei noastre şi sperăm ca aceasta să ofere un impuls fetelor noastre”, se mai precizează pe pagina CSM.

Alexandra Bobar a ajuns la 27 de puncte marcate

„În sfârșit a venit prima victorie. A fost un meci foarte greu. Dar acum suntem fericite. Mă bucur că am macat de 27 de ori. Am și ratat. Echipa a fost puțin emoționată. Părea că ne este frică să câștigăm după atâtea înfrângeri. S-a spart gheața și sperăm că de acum totul va merge mai bine. Această victori ne va ajuta mult să prindem încredere”, a declarat Alexandra Bobar.

„A venit în sfârșit prima victorie pe care aș dori să o dedicăm doamnei antrenoare Florina Pora care din păcate astăzi lipsește din cauza unor probleme personale, dar toată săptămâna a fost alături de noi și am pregătit împreună absolut tot. A fost extrem de greu acest meci și din păcate noi am dus meciul în prelugiri, nu a fost provocat de el, din cauza unor greșeli pe care trebuie să le scoatem din jocul nostru, deorece costă. Părerea mea este că atunci când Rapidul a pierdut cele două jucătoare de bază (Manea și Diaconu), jucătoarele noastre au avut încrederea că pot câștiga acest meci. Au fost câteva greșeli copilărești. În acele momente nici nu ști să le gestionezi”, a declarat antenorul Ionel Brustur.

Diana CĂRBUREAN

Sursa foto: Facebook/ CSM Târgu Mureș

Post-ul Baschet feminin: Suspans la cote maxime în meciul cu Rapidul apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Baschet feminin: Suspans la cote maxime în meciul cu Rapidul

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button