Sport

Baschet: Înfrângere usturătoare în fața formației Dinamo București: „Din păcate suntem într-o cădere”

Marți, 19 martie, echipa de baschet masculin din cadrul CSM Târgu Mureș a disputat meciul din faza a II-a, etapa 7, din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM), împotriva formației Dinamo București.

Potrivit CSM Târgu Mureș, rezultatul meciului a fost următorul:

CSM Târgu Mureş – Dinamo Bucureşti: 89-102 (20-32, 25-23, 19-29, 25-18)

Marcatorii echipei noastre din cadrul acestui meci au fost: Sánta Szabolcs 20 puncte, Goran Gajovic 16 (3×3), Mladen Jeremic 16 (3×3), Jonathan Person 12 puncte + 13 assist (!), Radu Paliciuc 11 (1×3), Jakob Lowrance 5, Vlad Nistor 5 (1×3), Bölöni Tamás 2 și Alin Borşa 2.

„Nu am avut procente rele în această partidă, 64% la 2 puncte, 42% la 3 puncte, dar adversarul a prins o zi fantastică, având procentaje de 72% la 2 puncte şi 52% la 3 puncte. Chiar dacă am marcat aproape 90 de puncte, nu am reuşit să conducem niciodată în meci”, se precizează pe pagina CSM Târgu Mureș.

După primul coş al oaspeţilor, mureșenii au egalat imediat prin Sánta, dar au urmat 7 puncte consecutive din partea oaspeţilor. Răspunsul a venit prin tripla lui Gajovic, dar Mandache a întors imediat „moneda”.

Totodată, tripla lui Jeremic a readus echipa la 4 puncte, dar bucureștenii au marcat 8 puncte fără răspuns din partea noastră, iar sfertul întâi s-a terminat cu un avantaj de 12 puncte pentru Dinamo.

„Diferenţa între cele două echipe a `dansat` în jurul a 10 puncte aproape până la finalul sfertului doi, am încercat din răsputeri să revenim, am şi ajuns la -5 în ultimul minut prin reuşitele lui Sánta şi Person, dar în loc să ne apropiem şi mai mult pentru a încerca întoarcerea rezultatului după reluare, oaspeţii au fost cei care au marcat încă de două ori ultimul coş cu fault, și astfel am mers la vestiare tot cu -10 puncte pe tabelă”, se precizează pe pagina CSM.

Diferența s-a menținut

Potrivit aceleiași surse, diferenţa s-a menţinut şi în sfertul trei până aproape de finalul actului, când adversarii au înscris 3 libere, un coş de două puncte şi unul de trei, ajungând la +16.  Diferenţa s-a oprit la 20 prin tripla lui Mandache.

„Am luptat tot meciul pentru a câștiga, nu să ajungem la ultima fază să depindem de cele 11 puncte din tur. Din păcate foarte greu ne-am trezit. Din păcate atât am reușit să dăm astăzi pe teren. Cred că i-am lăsat să controleze jocul, au plimbat minega foarte bine și au avut aruncări deschise. Au fost 2-3 momente decisive, dar din păcate nu am reușit să ținem ritmul. Va fi un meci `de totul sau nimic`. Trebuie să ne remontăm, să ne unim și să fim o chipă familie pentru a obține rezultatul dorit”, a declarat jucătorul Radu Paliciuc, pentru CSM.

Momente de cădere pentru echipă

La finalul meciului, antrenorul echipei, George Trif a declarat că echipa se află într-o oarecare cădere care s-a resimțit în ultimele meciuri.

„Din păcate aceasta este viața de antrenor. Trebuie să gestionăm bine aceste situații. Sunt două feluri de antrenori. Cei care au fost schimbați sau cei care vor fi schimbați. Nu este nicio problemă. Nu țin de acest post cu dinții. Dacă conducerea decide, eu mă pot retrage oricând, nu este nicio problemă. Tot aici am să rămân și voi ajuta clubul în continuare cum voi putea. Ideea este că aceeași echipă am jucat și până acum, dar din păcate suntem într-o cădere, pe care am simțit-o de 4-5 meciuri, din cauza accidentărilor. Trebuie să ne ridicăm, altceva nu este nimic de făcut. Doar să ne antrenăm și să ridicăm moralul băieților cât mai mult. Din păcate pentru noi, Dinamo azi a prins o zi incredibilă la aruncările semidistanță și distanță. Au marcat tot. A fost o zi foarte bună pentru ei, ca dovadă au dat peste 100 de puncte la noi acasă. Nici echipele cele mai bune nu au înscris atâtea puncte. Ne-au prins acum într-o formă mai slabă. Dar trebuie să mergem mai departe”, a declarat acesta.

Totodată, directorul Clubului Sportiv Municipal Târgu Mureş, Szaszgaspar Barnabas, a ţinut să confirme și să ofere susţinerea din partea conducerii, asupra baschetbaliştilor şi antrenorilor echipei mureșene din LNBM.

„Echipa trece print-o perioadă destul de grea și cred că este momentul ca noi, ca și conducere, împreună cu toți suporterii și iubitorii baschetului, să fim alături de echipă. Poate că nu toată lumea știe, dar noi știm foarte bine cât de greu am clădit această echipă, cu ce probleme ne-am confruntat și foarte greu puteam obține această continuitate a unor jucători și atitudinea unui lot competitiv în care vara trecută, cred că nu foarte mulți au crezut. Astăzi, s-au văzut unele limite și din păcate s-a văzut și lipsa de rotație, lipsa prospețimilor. În perioada trecută ne-am confruntat cu probleme foarte mari de efectiv. În prima parte de campionat, echipa a arătat că poate juca baschet, dar cu rotația scurtă, astăzi am arătat din păcate și limitele”, a declarat acesta.

Directorul clubului a mai precizat în declarația sa pentru CSM că problemele sunt de natură tehnică și sunt stârnite de accidentările sportivilor, motiv pentru care echipa a întâmpinat anumite probleme și blocaje.

„Eu zic că trebuie să susținem această echipă, iar din partea conducerii, atât băieții, cât și staff-u au toată susținerea și pas cu pas trebuie să ne revenim, să arătăm că jucăm un baschet foarte bun. Problemele sunt de natură tehnică: accidentări și suspendări. Trebuie să menționeaz că situația financiară la echipă este bună, toate plățile sunt la zi, avem toate condițiile de pregătire. Singura problemă cu care ne confruntăm a fost că nici în perioada de transferuri nu am putut face schimbări, sau să ne întărim. Toate acestea au fost probleme cu care s-au confruntat staff-ul și echipa”, a mai spus acesta.

Acum, urmează meciul cu Rapidul, sâmbătă, 23 martie, de la ora 18:00, tot în Sala Sporturilor „Simon Ladislau” din Târgu Mureș.

Diana CĂRBUREAN

Sursa foto: Facebook/ CSM Târgu Mureș

Post-ul Baschet: Înfrângere usturătoare în fața formației Dinamo București: „Din păcate suntem într-o cădere” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Baschet: Înfrângere usturătoare în fața formației Dinamo București: „Din păcate suntem într-o cădere”

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button