Sport

Baschet masculin: Meci greu împotriva piteștenilor

Cu cei trei jucători suspendați de la CSM Târgu Mureș, Martinic, Santa şi Engi, echipa de baschet și-a arătat şi-a arătat puterea grupului în ultima etapă a primei faze din Liga Națională de Baschet Feminin (LNBF).

De data aceasta a trecut în rolul de lider americanul Jakob Lowrance, care a făcut cel mai bun joc al său de când a sosit la Târgu Mureş.

Lowrance a terminat partida cu 30 de puncte, având câte 5 reuşite de 3, respectiv 2 puncte. A înscris toate cele 5 libere avute şi a recuperat tot de cinci ori pentru un indice de 33.

Potrivit CSM Târgu Mureș, rezultatul final al meciului cu Piteștiul a fost:

FC Argeş Piteşti – CSM Târgu Mureş 82-84: (27-19, 16-24, 19-16, 20-25)

Marcatorii echipei au fost: Lowrance 30 (5×3), Jeremic 13 (1×3), Person 13 (1×3), Gajovic 10, Borşa 5, Nistor 5 (1×3), Sólyom 5 (1×3), Bölöni 3 (1×3). Totodată, a mai jucat și Paliciuc.

„Pentru antrenorii echipei noastre, ecuaţia a fost simplă: dacă câştigăm, mergem mai departe cu 4 victorii şi tot atâta înfrângeri, dacă pierdem, rămânem pe locul trei cu 3-5. În eventualitatea unei victorii la peste 4 puncte am fi putut urca pe locul doi în Conferinţă.

Până la urmă n-a fost să fie locul doi, dar nimeni nu este supărat, deoarece am reuşit să învingem într-un final electrizant, unde tripla MVP-ului, Jakob Lowrance, liberele lui Jeremic şi ale aceluiaşi Lowrance, precum şi apărarea perfect coroborată cu mingea furată de către Sólyom de la Jevtovic ne-au adus bucuria unei mari victorii”, se precizează pe pagina CSM.

Început de meci cu stângul

Potrivit aceleiași surse, chiar dacă jucătorii antrenați de George Trif și Vlad Pora nu au început foarte bine meciul (7-0 pentru gazde), băieții au revenit foarte repede pe tabelă prin triplele lui Lowrance şi prin coşurile lui Jeremic, Gajovic şi Borşa.

Adversarii şi-au creat un avantaj de 11 puncte, dar până la pauza mare, echipa naostră a reuşit să preia conducerea. Doar două faulturi uşoare, unul în atac şi unul în apărare, precum şi două libere ratate în ultimele secunde au lăsat tabela la egalitate: 43-43.

În repriza repriza secundă, echipa noastră a tras de ea cât a putut și a stat mereu în coasta Piteştiului, care nu s-a putut distanţa pe tabelă. La jumătatea ultimului act am preluat din nou conducerea prin libera marcată de Jeremic, acordată după un fault technic.

Gazdele s-au distanţat din nou la 5 puncte, însă echipa noastră s-a ținut cu dinţii strânşi, inclusiv prin Tamás Bölöni, care a revenit după o mică entorsă. Finalul a fost unul palpitant, cu o apărare perfectă pe final. În final, Jeremic a fost cel care a închis tabela.

„A fost un meci nebun pe care l-am câștigat cu sufletul. Felicitări tuturor băieților, au arătat caracter şi n-au cedat nici-o clipă să creadă în victorie, deși am fost conduși aproape pe toată durata partidei. Toți cei care au intrat pe teren au luptat până la ultima picătură de energie. Deşi am fost cu lotul incomplet şi am suferit în lupta sub panou, am reușit să-i scoatem din ritm pe piteșteni şi să ne adjudecăm victoria. Cu cât este mai greu, cu atât victoria este mai dulce”, a declarat antrenorul George Trif.

La finalul acestui meci, mureșenii au terminat Faza I a campionatului pe poziția a treia în Conferința B şi vor juca acasă primul meci din Top10 cu câștigătoarea Conferinței A, campioana en-titre, U-BT Cluj.

Meciul este programat la sfârșitul săptămânii viitoare.

Diana CĂRBUREAN

Sursa foto: Facebook/ CSM Târgu Mureș

Post-ul Baschet masculin: Meci greu împotriva piteștenilor apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Baschet masculin: Meci greu împotriva piteștenilor

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button