Sport

Cel mai titrat luptător român, salvat de Prof. Dr. Benedek Imre

Fostul luptător român Ștefan Rusu, multiplu campion olimpic, mondial și european, a fost, de curând, la un pas de a-și pierde viața din cauza unei afecțiuni cardiace grave. Întâmplarea nefericită a avut loc în data de 30 iunie 2024, când fostul sportiv, aflat acum la vârsta de 68 de ani, a acuzat o stare de sănătate deficitară, necesitând transport imediat la Târgu Mureș. Aici, i-a fost identificată afecțiunea și tratată cu promptitudine de unul dintre cei mai valoroși medici cardiologi din România, Prof. Univ. Dr. Benedek Imre, medic primar de cardiologie și medicină internă.

”Un adevărat erou al zilelor noastre”

Sportivul mureșean Alex Ballai, vicepreședinte al Federației Române de Lupte Libere, a ținut să felicite public intervenția incredibilă a medicului mureșean, care a dat încă o dată dovadă de promptitudine și devotament sacerdotal. 

Iată mesajul postat de Alex Ballai pe pagina proprie de Facebook:

”Într-o lume în care adevărații eroi rar primesc recunoașterea meritată, dorim să aducem un omagiu unui medic excepțional, Prof. Dr. Benedek Imre, a cărui dedicare și profesionalism au făcut diferența în viața multor pacienți, inclusiv a celui mai titrat luptător român, Ștefan Rusu. Prof. Dr. Benedek Imre, medic primar de cardiologie și medicină internă, este nu doar un specialist de renume, ci și un profesor universitar devotat și Șeful Compartimentului de Cardiologie Intervențională. Cariera sa remarcabilă și numeroasele realizări îl plasează în elita medicală a României și a lumii. Un episod care subliniază măreția sa profesională este salvarea vieții lui Ștefan Rusu, campion olimpic, mondial și european la lupte greco-romane, membru în Hall of Fame. Într-un moment critic, când fiecare secundă conta, intervenția promptă și expertiza de neegalat a Prof. Dr. Benedek Imre au fost decisive. Acest exemplu de dedicare și competență nu este singular în cariera sa. Prof. Dr. Benedek Imre a demonstrat în nenumărate rânduri că pentru el, medicina nu este doar o profesie, ci o misiune nobilă de a salva vieți și de a aduce speranță. Pasiunea sa pentru cardiologie și inovația în acest domeniu au condus la dezvoltarea unor metode de tratament avansate, aducând alinare și îmbunătățind calitatea vieții pentru mii de pacienți. Ștefan Rusu, ca și mulți alții, a beneficiat de pe urma expertizei și dedicării Prof. Dr. Benedek Imre. Mulțumirile noastre sincere se îndreaptă către acest om deosebit, care continuă să inspire prin profesionalismul său și prin inima sa mare. În numele comunității luptelor, dorim să exprimăm profunda noastră recunoștință și admirație pentru Prof. Dr. Benedek Imre. Fie ca exemplul său să lumineze drumul altor medici și să continue să fie o sursă de speranță și vindecare pentru toți cei aflați în nevoie. Mulțumim, Prof. Dr. Benedek Imre, pentru tot ceea ce faceți. Sunteți un adevărat erou al zilelor noastre.” 

Luna trecută, Prof. Univ. Dr. Imre Benedek și Prof. Univ. Dr. Habil Theodora Benedek au inaugurat Centrul Medical ”CardioClinic” primul centru medical din țară care reunește profesioniști de renume internațional, fiind dedicat serviciilor medicale de recuperare cardiovasculară și cardiologie sportivă, care să servească atât pacienților mureșeni, cât și a celor din județele învecinate. Această inaugurare este o demonstrație a sprijinului pe care cei doi medici mureșeni îl aloca sportivilor care, în urma unei vieți solicitate de practicarea la nivel profesionist a unor sporturi, au nevoie de astfel de servicii de recuperare.

Mădălina ROHAN

Post-ul Cel mai titrat luptător român, salvat de Prof. Dr. Benedek Imre apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cel mai titrat luptător român, salvat de Prof. Dr. Benedek Imre

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button